Amerikalı albay: "Filistinlileri öldüren silahları İsrail'e vermemek ABD'nin elinde"

Amerikalı emekli albay ve eski diplomat Mary Annette Wright, ABD'yi İsrail'e sağladığı fon ve silah yardımlarını durdurmaya çağırdı.

GİRİŞ 07.11.2023 14:29 GÜNCELLEME 07.11.2023 14:47

Filistin'e destek amacıyla İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde İstanbul'dan yola çıkan Filistin İçin Özgürlük Konvoyunda yer alanlar, Adana'daki İncirlik Üssü önünde İsrail'in Filistin'e saldırılarını protesto etti. Filistin için özgürlük yürüyüşünde yer alan insanlar ABD Hava Kuvvetleri 39. Hava Üssü Kanat Komutanlığının konuşlu olduğu İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı önünde toplandı.

"İNSANLARI ÖLDÜREN POLİTİKALAR"

Protestocular arasında bulunan 77 yaşındaki Amerika'lı emekli albay Wright 20 yıl önce Irak savaşına karşı çıkmak için ABD hükümetinden istifa ettiğini ve o zamandan beri dünyanın birçok yerinden gruplarla çalışarak ABD'nin "dünyanın dört bir yanında insanları öldüren politikalarına" karşı çıktığını söyledi.

İSRAİL'E SİLAH VERMEMEK AMERİKA'NIN ELİNDE

Daha fazla ölüm istemediklerini belirten Wright, "Ölümlere neden olan da ABD'nin ortağı İsrail. Dolayısıyla İsrail'le gerçekten güçlü bir şekilde konuşmak ve Filistinlileri öldüren silahları İsrail'e vermeyi durdurmak ABD'nin elinde." ifadesini kullandı. "Gazze'de daha fazla masum sivili öldürmeye devam etmek istediği için ateşkesi reddeden" İsrail'in, bu "korkunç" şeyleri yaparken de ABD tarafından "kollandığını" vurguladı.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...