Hizbullah’tan İsrail’e uyarı!

Lübnan'daki Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, İsrail-Filistin çatışmalarına ilişkin bir açıklama yaptı. Kasım, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını genişletmesi halinde bunun ciddi sonuçları olacağı uyarısında bulundu.

Hizbullah’tan İsrail’e uyarı!
Hizbullah’tan İsrail’e uyarı!
GİRİŞ 07.11.2023 22:02 GÜNCELLEME 07.11.2023 22:08
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım,  ABD merkezli NBC News’e İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları ve Hizbullah’ın pozisyonu hakkında açıklamalarda bulundu.

İsrail'i "saldırgan" olarak niteleyen Kasım, Hizbullah'ın Gazze üzerindeki baskıyı azaltmayı amaçladığını vurguladı.

Kasım, İsrail’in Gazze'deki saldırılarını genişletmesi halinde bunun "ciddi sonuçları" olacağını söyledi.

Irak’taki İran yanlısı Şii milis grupların içinde yer aldığı bilinen “Irak İslami Direniş” adlı oluşumun ABD’nin Irak ve Suriye’deki üslerine saldırılarına atıfta bulunan Kasım, "Direniş Ekseni'ndekiler, esas planlayıcının ABD olduğunu gördüler. Bu nedenle, dur mesajı verme prensibiyle ABD'ye saldırıyorlar. Tıpkı İsrail'in durması gerektiği gibi." ifadelerini kullandı.

"Şu an yaptığımız, yapmamız gereken şeydir ve bundan daha fazlasını yapmamız gerektiğinde de yapacağız." diyen Kasım, şöyle devam etti:

“Bizim Filistin ve bölgede halkımızı ve sevdiklerimizi desteklemeye hakkımız yokken nasıl olur da ABD ve dünyanın geri kalanı, sivilleri ve çocukları öldüren, evleri yıkan İsrail’in yanında durma hakkına sahip?"

Kasım, İsrail ve ABD'nin saldırganlıklarına bu şekilde devam ederek daha büyük olumsuz etki bırakmaları halinde olayın büyüyeceğini ve tam bir çatışmaya yol açacağını ifade etti.

 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • vatansever 5 ay önce Şikayet Et
    Sahtekar ve Amerikan uşağı Hizbullah.
    Cevapla
  • muhammet 5 ay önce Şikayet Et
    Allah senden razı olsun gerçek evlad-ı Resül
    Cevapla
  • sadettin 5 ay önce Şikayet Et
    bunların güvenilecek bir liman olmadığını herkes öğrensin tek yol ehli sünnet vel cemmaat
    Cevapla
  • ADEMOGLU 5 ay önce Şikayet Et
    Zırt pırt cıkıp reklamını yapma,sahte molla kıyafetli adam iran seni boş boş konuşturuyor. Gazze Allahin yardımıyla zafer kazanacak üstüne konmaya calışma
    Cevapla
  • TC Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Kimse size güvenmiyor artık,2020 yılında Trumpı ariyarak siz bizi vurdunuz, Ortadoğu'da itibar kaybetmemek için bizde size boş karavana füze atacagiz,deyip 18 füzeyi dağlara taşlara attınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...