İran ile Tacikistan arasında 18 işbirliği anlaşması imzalandı

İran ile Tacikistan arasında uzun vadeli ekonomik işbirliğine vurgu yapan ortak bildiri ve 18 işbirliği anlaşması imzalandı.

İran ile Tacikistan arasında 18 işbirliği anlaşması imzalandı
İran ile Tacikistan arasında 18 işbirliği anlaşması imzalandı
GİRİŞ 08.11.2023 16:14 GÜNCELLEME 08.11.2023 16:14

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, resmi ziyaret kapsamında Tacikistan'a giden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ile başkent Duşanbe'de bir araya geldi.

İran Cumhurbaşkanı için düzenlenen resmi karşılama töreninin ardından iki lider ve beraberindeki heyetler Millet Sarayı'nda görüştü.

Reisi ve Rahman, görüşme sonrasında düzenlenen törende, iki ülke arasında uzun vadeli ticari ve ekonomik işbirliğinin derinleştirilmesine vurgu yapan ortak bildiriyi imzaladı.

Daha sonra liderlerin huzurunda iki ülkenin bakanları arasında ticaret, enerji, eğitim, teknoloji, kültür ve sanat ile uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele gibi alanları kapsayan 18 işbirliği anlaşması imzalandı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı