Kritik İsrail kararı! Gaz ve enerji anlaşmaları iptal edilebilir

Ürdün Temsilciler Meclisi, Gazze Şeridi'ne yönelik son saldırıların ardından İsrail ile imzalanan anlaşmaların gözden geçirilmesi kararı aldı.

Kritik İsrail kararı! Gaz ve enerji anlaşmaları iptal edilebilir
Kritik İsrail kararı! Gaz ve enerji anlaşmaları iptal edilebilir
GİRİŞ 13.11.2023 19:44 GÜNCELLEME 13.11.2023 19:44
Bu Habere 185 Yorum Yapılmış

Ürdün Temsilciler Meclisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Meclis Başkanı Ahmed es-Safedi, Meclis Hukuk Komitesinin, İsrail'le imzalanan anlaşmaları gözden geçirmesini ve bu konuda gerekli tavsiyeleri hazırlamasını istedi.

Safedi'nin talebi Mecliste oy birliğiyle kabul edildi. Hukuk Komitesinin hazırlayacağı tavsiyelerin hükümete sunulacağı kaydedildi.



ÇOK SAYIDA ANLAŞMA BULUNUYIR

Ürdün ile İsrail arasında, 1994 yılında imzalanan barış anlaşması, 2016'daki gaz anlaşmasının yanı sıra su ve enerji alanlarında imzalanmış çok sayıda anlaşma bulunuyor.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, daha önce yaptığı açıklamada, Gazze'de savaşın son bulması, yardımların girmesi ve sivillerin korunması için her türlü adımı atacaklarını söylemişti.

Bu açıklamadan iki gün sonra 1 Kasım'da, Ürdün, Tel Aviv Büyükelçisini "derhal" geri çağırmaya karar vermiş ve protestolar sonrası ülkesine giden İsrail'in Amman Büyükelçisi'nin dönmesine de izin vermeyeceğini bildirmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 185
  • İdris kaya 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiyeninki kadar kimsenin ticareti yoktur sanırım israil arap ülkelerini gözden çıkarır abd arkasında durduğu sürece türkiye sadece askeri ve sivil tüm israil uçaklarına havasahasını kapatsın incirlikte gündemimizde meclis onay verdiği taktirde onuda kapatacağız desin görelim güçlü israili sağlam dünyayı yöneten yahudileri yoksa isterseniz 20 milyonla gösteri yapın slogan atın
    Cevapla
  • umut 5 ay önce Şikayet Et
    On binlerce ÜRÜN, On binlerce ÖLÜM, Ölümlere engel olmak için, On binlerce BOYKOT
    Cevapla
  • Kültigin 5 ay önce Şikayet Et
    yılanın başı da gövdeside büyüdü, ahtapot gibi, Türkiye cüretkar , olursa İslam ülkeleri orta doğu ve asya ülkeleri .... arkasından gelir bence. daha önemlisi ise ferdi olarak İsrail ve destek veren ülkelerinde ürünlerini boykot edilmesi edebilirsek eğer güç ve fikir birliği sayesinde sesi soluğu kesilir İnşallah
    Cevapla
  • Goca GONYALI 5 ay önce Şikayet Et
    Edilebilir değil, direk iptal edilmesi gerek
    Cevapla
  • FANATIK 5 ay önce Şikayet Et
    hala neyi bekliyorlar anlamadım gitti taa baştan halledeceklerdi--iptal edilebilecekmişte mişte mişte hep boş konuşuyorlar
    Cevapla
  • hüseyin 5 ay önce Şikayet Et
    HİÇBİR ÜLKE İTRAİLLE OLAN ANLAŞMALARI İPTAL EDEMEZ. o cesaret hiçbir ülkede yok. buna Türkiye dahil. ÇÜNKÜ DÜNYADA ÖZGÜR BAĞIMSIZ 3 DEVLET VAR. ingiltere, rusya ve çin. DİĞERLERİ HEP MANDA YÖNETİMİNE TAABİ.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de kritik hafta! 9 maç aynı saatte | CANLI
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu