Avustralya'da Filistin'li olan esnafın dükkanı yakıldı

Avustralya'da Filistin'e destek verdiği için hamburger dükkanı yakıldı. Ölüm tehditleri alan dükkan sahibi yaşadığı korku dolu anları anlattı.

Avustralya'da Filistin'li olan esnafın dükkanı yakıldı
Avustralya'da Filistin'li olan esnafın dükkanı yakıldı
GİRİŞ 15.11.2023 11:51 GÜNCELLEME 15.11.2023 14:27
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Avustralya'nın Victoria eyaletinin başkenti Melbourne'de sahip olduğu hamburger zincirinden bir dükkanı yakılan ve Filistin'e verdiği destek dolayısıyla ölüm tehditleri alan Filistin kökenli Avustralyalı Haşim Tayeh, "Kundaklamadan sonra beni şehit edeceklerini ve mimlediklerini söylüyorlardı." dedi.

NEFRET SUÇU

Dükkanı yakılan ve Filistin'e destek verdiği gerekçesiyle ölüm tehditleri alan Tayeh: "Polis oldukça hızlı şekilde olayın ırkçı ya da dini motifli olmadığını söyledi ancak bildiğim kadarıyla ellerinde herhangi bir şüpheli yok. Filistin ve İsrail yanlısı insanlar arasında huzursuzluk yaşanmaması için bunu çok hızlı bir şekilde söylediklerine inanıyorum." ifadelerini kullandı. Tayeh, dükkanını yakan kişinin dini ne olursa olsun, bunun bir "nefret suçu" olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

POLİSLER BENİMLE İLETİŞİME GEÇMEDİ

Saldırıdan sonra hiçbir hükümet yetkilisinin kendisiyle iletişime geçmediğini anlatan Tayeh, "Polisler bile direkt olarak benimle iletişime geçmedi. Çalışanlarımla konuştular ama benimle konuşmadılar." dedi.

Son dönemde çalışanlarının tehdit edildiğine, kendisinin de Filistin'e destek gösterilerine katıldığı için eleştirildiğine dikkati çeken Tayeh, sosyal medyadan gelen isimsiz mesajlarda ölümle tehdit edildiğini bildirdi.

Tehditlerin, saldırıdan yaklaşık 2 hafta önce başladığını vurgulayan Tayeh, "Hayatta kalamayacaksın ve sizi burada istemiyoruz gibi şeyler söylüyorlardı. Bazıları, İsrailli rehinelerin posterlerini pencerelerimize asıyorlardı." ifadelerini kullandı.

Tayeh, tehditlerin saldırıdan sonra da devam ettiğini belirterek, "Kundaklamadan sonra beni şehit edeceklerini ve mimlediklerini söylüyorlardı." diye konuştu.

Haşim Tayeh

NEFRET SUÇUNA HAYIR!

Filistin'e destek içerikli paylaşımları dolayısıyla son zamanlarda ölüm tehditleri aldığını belirten Tayeh'in hamburger dükkanı, kimliği bilinmeyen kişilerce yakılmıştı.

Yangının ardından Hawthorn Road yakınlarında Filistin ve İsrail destekçileri karşı karşıya gelmişti. Filistin destekçisi göstericiler, "nefret suçuna hayır" sloganları atarken, polis, birbirlerine saldırmaya çalışan taraflara biber gazıyla müdahale etmişti.

Sosyal medya platformunda da bir İsrail yanlısı, bu hamburgercinin önünden yaptığı video paylaşımında, "Yanmış bir şey kokuyor. Yemek mi yoksa Gazze'de yanan çocukların kokusu mu olduğundan emin değilim. Burası yakılmış, çok mutluyum bu kundaklamadan çünkü sahibi Filistin yanlısı bir gösteri organize etmişti. Cehennemde yanın." ifadelerini kullanmıştı.

 

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 5
  • HaymanaLi 5 ay önce Şikayet Et
    müslüman olduğun için bir siyonist yada Ermeni olsaydın polisler sana koruma ordusu olurdu
    Cevapla
  • DEMİRCİ 5 ay önce Şikayet Et
    israili destekleyenlere de yapılsa keşke.
    Cevapla
  • ali 5 ay önce Şikayet Et
    aynısı yahudi haçlı siyonist destekçisi iş yerlerine sanayi kuruluşlarına tüm dünya da yapılmalı yahudi haçlı siyonistler( teröristler barbarlar katiller soykırımcılar kan emiciler ) den temizlenmedikçe dünyaya huzur barış gelmeyecek
    Cevapla
  • Hakan Taşçı 5 ay önce Şikayet Et
    Avustralya İngiltere'nin sömürgesi altındadır ingiltere tüm dünyada ki Müslümanları sömürüyor.Yahudileri getirdin Filistinlilerin Sürgün edilmesine Sen Sebep Oldun Dünyada terörist faaliyetlerin içinde sen varsın İngiltere diğer Devletleri milletleri kullanarak dünyanın teröristü sensin İngiltere.. inşallah Müslümanlar bu gerçekleri görsün.
    Cevapla
  • Hakan Taşçı 5 ay önce Şikayet Et
    Filistin'in işgal edilmesi ve siyonist bir İsrail devletinin kurulmasının baş sorumlusu ingiltere'dir dünyadaki tüm insanlar artık savaşı istemiyoruz Lütfen onun için birleşmeliyiz dünyada barış ve huzur olsun Tüm insanlar yaşamayı huzuru mutluluğu hak ediyor Bu dünya hepimize yeter tüm Dünya Devletleri milletleri birleşmeli dilini dini ırkı ne olursa olsun Tüm insanlar korumayı hak ediy
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şampiyonluk yarışı kızıştı! Düşme hattı alev aldı! Süper Lig'de son durum...
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin