Son Dakika... Gazze'de dört günlük ateşkes: Katar detayları açıkladı!

Son dakika haberi... Katar Dışişleri Bakanlığı, Gazze'de İsrail ile Hamas taraflarının insani ara süreci, cuma günü yerel saatle 07.00'de (Türkiye saatiyle 08.00'de) başlayacağını açıkladı.

GİRİŞ 23.11.2023 17:21 GÜNCELLEME 23.11.2023 17:42
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Hamas ve İsrail'in uzlaşmaya vardığı 4 günlük geçici ateşkes ve karşılıklı rehine takasını içeren anlaşmada İsrail sorun çıkarmıştı.

İsrail Başbakanlığı rehinelerin cuma gününden önce serbest bırakılmayacağını açıklarken, Katar Dışişleri Bakanlığı ateşkesin yarın saat 08.00'de başlayacağını duyurdu. Açıklamada, "Rehinelerden 13 kişilik ilk grup saat 17.00'de serbest bırakılacak" denildi.

KATAR DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DUYURDUMUŞTU

Katar Dışişleri Bakanlığı, İsrail ve Hamas arasında varılan ‘insani duraklama anlaşmasının’ yürürlüğe gireceği tarihin bugün ilerleyen saatlerde açıklanacağını duyurmuştu.

Katar Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, görüşmelerin olumlu yönde devam ettiği ifade edilerek, “Dr. Al-Ansari yaptığı açıklamada varılan ateşkes anlaşmasının yürürlüğe gireceği tarihin önümüzdeki saatlerde duyurulacağını teyit etti. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ateşkesin hızlı bir şekilde başlamasını sağlamak ve tarafların anlaşmaya bağlılığını temin etmek için gerekenleri yapmak üzere iki tarafla ve kardeş Mısır Arap Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ortaklarımızla çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi” denildi.

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 25
  • Garip Yolcu 5 ay önce Şikayet Et
    İsrail ve ABD ile ateşkes olmaz. Ne zaman İsrail, ABD ve AB yok olursa o zaman ateşkes kendiliğinden olur. Siyonizm'in emelleri, ABD ve AB'nin ortadoğu çıkarları ortada... Şimdilik zaman kazanmak amacıyla geçici ateşkesi kabul ediyorlar...
    Cevapla
  • Alperen 5 ay önce Şikayet Et
    Ebu Ubeyde dikkatli ol sakın oyuna gelme karanlık çöktüğünde rehineleri takas et seni takip ediyorlar birde askerlerin üzerinde ciperes cihazı buluna bilir kıyafetlerini değiştir.yahudiye güven olmaz
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 5 ay önce Şikayet Et
    İşin içinde usa varsa sonuna hayır.
    Cevapla
  • salim 5 ay önce Şikayet Et
    Kapitalizm, kara cuma, şükran günü alışverşleri için mola verdiriyor işgal ve yıkıma, boykotlar demek ki epey zorluyor ve etkili olacak
    Cevapla
  • fahri 5 ay önce Şikayet Et
    bu yahudi domuzları cumartesi yine saldıracak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"