Ürdün'den İsrail'e Filistin resti! Savaş ilanı sayılacak!

Ürdün Başbakanı Bisher Khasawneh, Filistinlilerin Gazze’den çıkarılmasının Ürdün’ün “kırmızı çizgisi” olduğunu ifade ederek, “Ürdün, Filistinlilere yönelik sürgün girişimini savaş ilanı sayacaktır” dedi.

GİRİŞ 27.11.2023 02:01 GÜNCELLEME 27.11.2023 09:35
Bu Habere 128 Yorum Yapılmış

Son dakika Ürdün haberleri: İsrail'in, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'de yeniden başlattığı katliam saldırıları sürerken, Ürdün'den yeni bir İsrail açıklaması geldi.

'SAVAŞ İLANI SAYILACAK'

Ürdün Başbakanı Bisher Khasawneh, Filistinlilerin Gazze’den çıkarılmasının Ürdün’ün "kırmızı çizgisi" olduğunu ifade ederek, "Ürdün Filistinlilere yönelik sürgün girişimini savaş ilanı sayacaktır. Yer değiştirme, yeni bir Nakba olmayacaktır. Yeniden yerleşim ya da alternatif bir vatan olmayacaktır” dedi.

'TÜM SEÇENEKLER MASADA'

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırganlığına karşın Ürdün’ün tüm seçeneklerinin "masada" olduğunu sözlerine ekleyen Ürdün Başbakanı, İsrail’in eylemlerinin, uluslararası insani hukukun “açıkça ihlali” olduğunu dile getirerek “İsrail’e Filistinli sivilleri öldürme ‘izni veren’ bu cezalandırılmama ve koruma sona ermeli" dedi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 128
  • Morelli 5 ay önce Şikayet Et
    Artik bolgedeki ulkeler alarma gecmeli turkiye dahil itraile gozdagi verilmesse daha cok filistinli olecek tatbikatlar yapilmali inanin zionistler dahada korkacak ve geri adim atacaktir neyi bekliyoruz? Bu kadarmi korktunuz birakin halklar gitsin filistine liderler saklansin kuyularda
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 5 ay önce Şikayet Et
    İngiltereden izin almadan tuvalete bile gidemeyen Ürdün yönetimi "laf olsun torba dolsun" niteliğinde tıpkı İran'ın kurusıkılarına benzer cümleler sarfetmiş..!!!??
    Cevapla
  • Okur 5 ay önce Şikayet Et
    Lübnan bilmiyor mu 6 saatte beyruta geleceğini itraelin. Zaten bundan sonra da açıklamadı mı savaş istemiyoruz diye. Ama savaşı gerçekten isteyen yafayı gaz yataklarını en başta isteyen itrael. 500 uçağa karşı kaç uçağı var lübnanın. Abd üssüne sığınır bazıları birileri de üssü havaya uçurur yıl kaçtı.
    Cevapla
  • İbrahim 5 ay önce Şikayet Et
    Netenyahu darbeyi America ve Türkiye'den yiyecek orta Doğu'da huzur bırakmayan İsrail dir.. Yahudiler ayrı bı durum biz onların guvenindende sorumluyuz..sorun siyonistlerde Türk ve American birliği dünyanın geleceği için şart...
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Filistin ce Gazzedeki mücahitleri adam akıllı silahlandırın yeter,gerçi sivil halka verseniz de o silahları yine İsrailin aklını alır,çünkü göğüslerine sığmayan bir iman,ölümü korkutan bir iman, çelik zırhtan daha güçlü bir cesaretle siviller bile aklını alır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!