Çocuk mahkumların anlattıkları kan dondurdu

Şu ana kadar İsrail hapishanelerinden Filistinli 150 kadın ve çocuk mahkûm serbest bırakıldı. Serbest bırakılan mahkumların anlattıkları ise kötü şartları, işkenceyi ve Filistin davasının zorlu mücadelesini gözler önüne seriyor.

GİRİŞ 28.11.2023 11:11 GÜNCELLEME 03.12.2023 16:29
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün "insani ara" verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girdi.

İsrail ile Hamas arasındaki "insani ara" uzlaşısı kapsamındaki esir takası mutabakatı çerçevesinde şu ana kadar Gazze Şeridi'nden biri erkek, diğerleri kadın ve çocuk 51 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de Filistinli 150 kadın ve çocuk mahkûm serbest bırakıldı.

Katar, Hamas ile İsrail arasında yürütülen arabuluculuk çalışmaları sonucunda "insani ara”nın 2 gün daha uzatıldığını duyurdu.

SERBEST BIRAKILAN GENÇ MAHKÛMLAR KONUŞTU

Serbest bırakılan mahkumlar yıllardır Siyonist İsrail'in hapishanelerinde maruz kaldıkları işkence kötü şartları tek tek anlattı.

"HAMAS BAŞARISIZ OLURSA DURUM ÇOK KÖTÜ OLACAK"

Hiçbir suç atfedilmeden mahkûm edilen binlerce Filistinli için Hamas'ın başarısı hayatı derecede önemli. Videoda gencin anlattığına göre dİreniş ve Hamas başarısız olursa kimse işgal hapishanelerinden kurtulmayı umut etmiyor.

"KOLLARIMI KIRDILAR VE HİÇBİR ŞEKİLDE TEDAVİ ETMEDİLER"

İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı kapsamında serbest bırakılan Filistinli çocuk esirlerden Muhammed Nezzal, hapishanede İsrail güçlerinin darbetmesi sonucu bilincini kaybedenler olduğunu söyledi.

Batı Şeria'nın Cenin kentine bağlı Kabatiye beldesinde 3 ay önce tutuklanan ve hakkında 6 ay "idari tutukluluk" kararı verilen Nezzal, esir takası mutabakatı kapsamında dördüncü grupta serbest bırakılmasının ardından AA muhabirine konuştu.

İsrail güçlerinden gördüğü işkence nedeniyle vücudunda kırıklarla evine dönen Nezzal, İsrail güçlerinin sürekli koğuşları basıp esirleri darbettiğini dile getirdi.

Nezzal, şöyle konuştu:

"Hapishanede darp sonucu bilincini kaybedenler oldu. Bir esir vardı, darp nedeniyle bilincini kaybettikten sonra koğuştan çıkardılar belki de ölmüştür diye düşünüyorum, hakkında bir şey öğrenemedik. İşgal güçleri bize vahşice saldırdı. Bazılarını bilincini kaybedene dek dövdüler, bazıları işkencenin şiddetinden ağlıyordu."

Kendisinin de parmağında kırık, eli ve vücudunun çeşitli bölgelerinde morluklar olduğunu aktaran Nezzal, hapishanedeki son bir ayının 20 yıl gibi geçtiğini dile getirdi.

"CEZAEVİNDEN ÇIKMADAN ÖNCE BENİ DÖVDÜLER, SONRA DOKTOR MUAYENESİNDE DÖVDÜLER" 

Cezaevinde yaşadıklarını anlatan bir başka genç ise ""Cezaevinden çıkmadan önce beni dövdüler, sonra doktor muayenesinde dövdüler. Cezaevlerinde durum çok kötü. Tutuklulardan intikam alıyorlar." dedi.

Serbest bırakılan Filistinli anlattı: Dayak, hakaret, tecritSerbest bırakılan Filistinli anlattı: Dayak, hakaret, tecrit

6150'DEN FAZLASI ÇOCUK 15 BİNDEN FAZLA FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Gazze’deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi’nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 6 bin 150'den fazlası çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 15 bini aştı.

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 40
  • ZEHRA 5 ay önce Şikayet Et
    ikide bir gelip işkence var mı diye Türkiye de cezaevi gezen ikiyüzlü batılılar nerede acaba
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Batılı diye yücelttiğimiz ülkeler, siyonistlerin yönettiği kukla devletleridir. Hepsinin ipi Amerika’nın elinde. Dolayısıyla kuklacı ne emrederse kuklaları emirleri yerine getirirler
    Cevapla
  • Harun 5 ay önce Şikayet Et
    Allah (c.c.)' da onlardan insanlar ve melekleriyle intikam alsın.
    Cevapla
  • Ev Sahibi 5 ay önce Şikayet Et
    Ben 7 ekim tarihinde anladım ki, Dünya Filistini feda etti, özelliklede İslam dünyası.Zaten 70-80 senedir bir Filistin varmıymış yokmuymuş umurlarında değil.Onuda geçtim 7 ekimden buyana İslam dünyası seyretmekten başka dişe dokunur ne yaptı? Hiçbirşey. Filistin ve Filistinliler günden güne yok edilirken ancak seyrettik.Acısı çıkacak bizlerden.Dünyanın gözleri önünde yıllarca devamediyo
    Cevapla
  • Kul insan 5 ay önce Şikayet Et
    Gazze düşerse Lübnan Suriye bir günde işgal edilir ve bu imansızlar Türkiye Hatay'a saldırırlar. Lübnan Suriye yumuşak lokma haline, İran tarafından getiriliyor. Uyanalım lütfen. İran'a karşı tüm ehli sünnet Müslümanlar dimdik durmalı. Irak işgalinde İran parmağı var. Pkk yı besleyen İran. Mülteci belasını başımıza ören İran.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Ya RABB'i biz SANA lâyık kul olamadık ama duası kabul olanların hürmetine, bu kardeşlerimizin ahını kafirler topluluğundan al inşallah. Amin Amin Amin
    Cevapla
  • Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim peygamberler hariç hiç günahsız insan var mıdır? İnsan samimi bir şekilde tövbe edip içten dua ettiğinde Allah yinede kabul etmez diye bitşey mi varda, duası kabul olanlar diye ayrı bir insan sınıfından bahsediyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...