İsrail'den rehinelere havadan takip! Yine anlaşmayı ihlal ettiler

Esir takası anlaşmasının 4. gününde İsrail'den bir küstahlık daha geldi. İsrail, Kassam Tugayları'nın Kızılhaç'a teslim ettiği rehineleri İHA'larla gizlice takip ettiği belirlendi. Hamas ise 4'üncü takasta da insanlık örneği sergiledi.

GİRİŞ 28.11.2023 17:15 GÜNCELLEME 28.11.2023 17:15
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Hamas ile varılan ateşkes mutabakatı çerçevesinde Gazze Şeridi’ndeki hava trafiğini durdurması gereken İsrail yine sözünü tutmadı. İsrail’in esir takasını insansız hava araçlarıyla gizli şekilde takip ettiği öğrenildi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), esir takasının 4’üncü gününde Uluslararası Kızılhaç heyetine teslim edilen rehinelerin görüntüsünü yayınladı.

İnsansız hava aracıyla kayda alınan görüntüleri paylaşan işgalci Israil ordusunun, rehineleri ve onları teslim eden Kassam Tugayları savaşçıları takip ettiği deşifre oldu.

27 Kasım’da saat 23.06’da İsrail ordusunun resmi internet sitesine yüklenen video kaydında, rehinelerin sınır kapısından geçerek İsrail işgalindeki topraklara girdiği anların görüntüsü yayınlandı.

Görüntülerin yayınlanmayan kısımlarında hangi bölümleri kapsadığı, Kassam savaşçılarının baştan sona kadar takip edilip edilmediğine ilişkin kritik sorular ise cevapsız kaldı.

İşte o görüntüler:

FİLİSTİNLİ ASKERLERDEN YİNE ÖRNEK DAVRANIŞ

24 Kasım’da yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasının 4’üncü gününde İsrail 30’u kadın 3’ü çocuk olmak üzere 33 esiri serbest bıraktı. Kassam Tugayları ise 11 İsrailli’yi Uluslararası Kızılhaç’a teslim etti

Kassam Tugayları’nın İsrailli tutukluları teslim ettiği anlara ilişkin görüntülerde yine sıcak anlar yaşandı. Serbest bırakılan tutuklular, Filistinli askerlere el salladı.

Gazze’de gıda problemi yaşanmasına rağmen Kassam Tugayları savaşçıları, İsrailli rehinelerin teslim anında dahi yiyecek ve içeceklerini kendilerine sağladıkları görüldü.

İşte 4'üncü esir takasına ilişkin Kassam Tugayları tarafından yayınlanan görüntüler:

HANGİSİ TERÖRİST?

Savaş hukukunun bütün kaidelerine riayet ettiği görülen Kassam Tugayları ile İsrail arasındaki fark bir kez daha gözler önüne serildi.

  • İsrail ile Hamas arasındaki "insani ara" uzlaşısı kapsamındaki esir takası mutabakatı çerçevesinde 24 Kasım’dan bu yana 4 günde Gazze Şeridi’nden biri erkek, diğerleri kadın ve çocuk 51 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de Filistinli 150 kadın ve çocuk esir serbest bırakıldı.
     

    Gazze'de ateşkes uzatıldı! Rehine karşılıklı serbest bırakıldıGazze'de ateşkes uzatıldı! Rehine karşılıklı serbest bırakıldı


BU DA İSRAİL’İN ESİRLERE MUAMELESİ... YAPMADIKLARINI BIRAKMADILAR

Kassam Tugayları’nın İsraillilere yönelik insani tavırlarının aksine İsrail tarafında tam tersi uygulamalar icra ediliyor.

İsrail askerleri, Filistinli esirleri karşılamak üzere Beytunya beldesinde toplananlara göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermiyle müdahale ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu bir Filistinlinin öldürüldüğünü açıkladı.

Bununla yetinmeyen İsrail, Doğu Kudüs’te serbest bırakılan Filistinli esirlerin evlerinin etrafında konuşlandı, yollarda kontrol noktaları kurdu.

Bazı Filistinli esirlerin evlerini basan İsrail polisi, ailelere “herhangi bir kutlama yapılmaması ve evlerde toplanılmaması” uyarısında bulundu.

HAFIZASINI KAYBEDENE KADAR İŞKENCE

İsrail’in cezaevlerinden serbest bıraktığı rehinelerin bazılarının işkence nedeniyle yürüyemeyecek halde olduğu ve hafıza kaybı yaşadığı görülmüştü.

16 yaşında İsrail tarafından esir alınan ve 8 yıl sonra serbest bırakılan Filistinli Marah Bakir ise Siyonistlerin kendilerine acımasızca işkence yaptığını dile getirerek, “İsrail, tıbbi ihtiyaçlarımızı karşılamak bir yana bize acımasız işkenceler yaptı, ağır cezalar uyguladı.” diye konuşmuştu.

KADIN ESİRLERE DAYAK

İsrail ile Hamas arasında yapılan esir takası mutabakatı kapsamında serbest bırakılan Filistinli kadın esirlerden 50 yaşındaki Attaf Ceradat İsrail hapishanelerindeki Filistinli kadınların 7 Ekim'den sonra ciddi şekilde darbedildiğini söyledi.

Ceradat “7 Ekim’den sonra kadın esirler tecrit altına alındı. Ben de vücudumda iz kalana kadar dövüldüm. Hakaretlere uğradık, yataksız, battaniyesiz bırakıldık.” dedi.

“KOLLARIMI KIRDILAR”

İsrail zindanlarından esir takası anlaşması kapsamında serbest bırakılan çocuklardan biri, “Sayım yapıldığında durduk yere bize saldırdılar kollarımı kırdılar ve hiçbir şekilde tedavi etmediler. Cezaevinden çıkmadan bir gün önce kolumu sardılar.” dedi.

“DOKTOR MUAYENESİNDE DÖVDÜLER”

Cezaevinde yaşadıklarını anlatan bir diğer Filistinli çocuk esir ise, “Cezaevinden çıkmadan önce beni dövdüler, sonra doktor muayenesinde de dövdüler. Cezaevlerinde durum çok kötü. Tutuklulardan intikam alıyorlar.” ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 38
  • kemal 5 ay önce Şikayet Et
    ey dünyanın iyi insanları görün artık israilin hainliğini pisliğini, bunlar peygamberlerini katleşmiş hainler
    Cevapla
  • Melih b 5 ay önce Şikayet Et
    Haması cok akıllı biri yönetiyor. İsrail Elin Mask'ı kandıramayacak. Batı aynı CHP gibi 1000 parçaya bölüncek
    Cevapla
  • Ya Hak 5 ay önce Şikayet Et
    Kassam Tugaylari Allahin dininin askerleri size binler selam olsun.islam aleminin yüz akı.bu gun anladikki iman küfre galip gelecek.ancak hiç bir şey bu zulmü affettirmeyecek.Allah inananlarla beraberdirler.Ey Gazze halki biz sizin imanınızı gördükçe bu imanda bizimki ne diyoruz
    Cevapla
  • Efe 5 ay önce Şikayet Et
    Gazze cok gec kaldı fılıstınden ayrı bir devlet oldugunu ılan etmesı lazımdı ozaman israil bır devlete savas acmıs sayılacaktı israil topraklarını işgal edemeyecektı
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    sahimi ya,, peki hamas çooook insanlık örnegi gösteriyorda noluyor, madalyamı takıyorlar yoksa taltifmi ediyorlar, hamas bütün dünyanın gözünde katil gözüküyor, onun için hamas gerekeni yap, aptallık yapma, içten pazarlıklı ön yarğılı siyonist dostu batılıların gözüne zaten giremezsin
    Cevapla
  • Osman 5 ay önce Şikayet Et
    Bir kişinin bile İslâm dinini araştırıp iman ile müşerref olması tüm dünya servetine bedel hatta daha kıymetlidir.
    Cevapla
  • Seni kripto 5 ay önce Şikayet Et
    Hadi ordan! Hadi ordan!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Kassam mücahidleri İsrail ordusunun canına okudu! Peş peşe yayınladılar
Son dakika duyuruldu: 13 kamu görevlisine soruşturma!