Gazze'de ateşkes talep eden bir grup aktivist, ABD Kongre binası yakınında toplandı

Filistin destekçisi bir grup aktivist, Gazze'de ateşkes sağlanması çağrısında bulunmak amacıyla ABD Kongre binası yakınlarında bir araya geldi.

Gazze'de ateşkes talep eden bir grup aktivist, ABD Kongre binası yakınında toplandı
Gazze'de ateşkes talep eden bir grup aktivist, ABD Kongre binası yakınında toplandı
GİRİŞ 29.11.2023 11:55 GÜNCELLEME 29.11.2023 11:55

Kongre binasına yaklaşmaları polis tarafından engellenen, ellerinde "ateşkes hemen şimdi" yazılı balonlar taşıyan Filistin yanlısı aktivistler, Kongre'ye Gazze'de ateşkes talep ettiklerini hatırlatmak için toplandıklarını belirtti.

ABD İSRAİL'İ DESTEKLEMEMELİ

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Hükümet İşleri Direktörü Robert McCaw, Kongre binası yakınlarında toplanmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, "ABD'nin İsrail'i silah ve vergi mükelleflerinin parası ile desteklememesi gerektiğini" söyledi.

Aktivistler ayrıca, Kongre'den, Temsilciler Meclisi Üyesi Cori Bush tarafından sunulan ve Gazze'de ateşkes ve insani yardım sağlanması çağrısını içeren karar tasarısını desteklemesini de talep etti.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
1. Lig'de kritik hafta! 9 maç aynı saatte | CANLI
En sevilen serilerden biriydi: Tamamen elektrikli oldu! İşte fiyatı ve özellikleri...