Hamaney: "ABD ve Batı zorbalığına karşı aynı pozisyonu paylaşan ülkeler..."

Resmi ziyaret kapsamında geldiği başkent Tahran'da Hamaney ile bir araya gelen Diaz-Canel, görüşmede ikili ilişkiler ile Filistin'deki durumu ele aldı

Hamaney: "ABD ve Batı zorbalığına karşı aynı pozisyonu paylaşan ülkeler..."
Hamaney: "ABD ve Batı zorbalığına karşı aynı pozisyonu paylaşan ülkeler..."
GİRİŞ 04.12.2023 20:45 GÜNCELLEME 04.12.2023 20:45
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İran lideri Ali Hamaney ile Küba Devlet Başkanı Miguel Mario Diaz-Canel, ikili ilişkiler ile Filistin’deki duruma ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

İran liderinin resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hamaney, iki günlük ziyaret kapsamında Tahran'da bulunan Küba Devlet Başkanı Diaz-Canel ile bir araya geldi.

Hamaney ile Diaz-Canel görüşmede, ikili ilişkiler ile Filistin’deki durumu ele aldı.

"ABD VE BATI ZORBALIĞINA KARŞI AYNI POZİSYONU PAYLAŞAN ÜLKELER"

İran ile Küba'nın siyasi ve ekonomik kapasitelerine dikkati çeken Hamaney, bu kapasitelerin "ABD ve Batı zorbalığına karşı aynı pozisyonu paylaşan ülkeler" arasında bir koalisyon oluşturmak için kullanılması gerektiğini belirtti.

Hamaney, ekonomik iş birliğine odaklanan bu koalisyonun, Filistin meselesi gibi önemli küresel konularda ortak ve etkili bir pozisyon alabileceğini ifade etti.

Küba Devlet Başkanı'nın Filistin meselesi başta olmak üzere küresel konulardaki tutumu ile İran’ın tutumunun uyumlu olduğu değerlendirmesinde bulunan Hamaney, bilimsel iş birliği de dahil olmak üzere iki ülke arasındaki ilişkilerin çeşitli alanlarda daha fazla güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

EKONOMİK VE TİCARİ ALANDAKİ İLİŞKİLER DERİNLEŞİYOR

Havana ile Tahran arasındaki ilişkilerin 1979 İran Devriminden sonra ilerlediğini kaydeden Küba Devlet Başkanı Diaz-Canel, Tahran'daki görüşmelerde özellikle ekonomik ve ticari alanlardaki ilişkilerin derinleştirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunduklarını aktardı.

Diaz-Canel, iki ülkenin çeşitli alanlarda, özellikle de ABD ve müttefiklerinin “müdahaleci eylemleri ve yaptırımlarıyla mücadelede” birbirini tamamlayabileceği değerlendirmesinde bulundu.

İran ve Küba’nın uluslararası işbirliklerinde iletişimlerini artırabileceğini belirten Diaz-Canel, böylece iki ülkenin Filistin gibi önemli küresel meselelerde etkili olabileceğini söyledi.

"KABUL EDİLEMEZ BİR SOYKIRIM"

Diaz-Canel, Gazze’de yaşananları “kabul edilmez bir soykırım” şeklinde nitelendirerek, “Uluslararası kuruluşlar Gazze'de üçte ikisi çocuk ve kadın olmak üzere on binlerce insanın öldürülmesine göz yummuştur.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaştan ve sivillerin öldürülmesinden şikayetçi olanların, Gazze’de “on binlerce kişinin öldürülmesine sessiz” kaldıklarını ifade eden Diaz-Canel, bunun da dünyanın ne kadar kötü bir durumda olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Küba Devlet Başkanı Miguel Mario Diaz-Canel bu sabah İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir araya gelmiş, heyetler arası ve ikili görüşmelerin ardından iki cumhurbaşkanının huzurunda bilim, teknoloji, sağlık, tarım, enerji, madencilik ve iletişim alanlarında mutabakat zaptları imzalanmıştı.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 5
  • Bingöllü Zaza 4 ay önce Şikayet Et
    İran'dan İsrail'e bir füze gönder de façanı görelim. Nerdeee. ... Anca laf, anca takiyye, ...
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 ay önce Şikayet Et
    Geçmişte Fransa'da sürgün hükümet kurup, Fransız uçağı ile İran'a getirilen ve ilk cuma namazını "kara gözlüklü" CIA ve MOSSAD ajanları nezaretinde kıldıran HUMEYNİİİİ ??? Devamında Müslümanı müslümana kırdıran ABD size petrol karşılığı silah verdi "Saddam'la 8 sene savaştırdı, ". Ve halaa özünüzde "emperyalizm KIYAKÇILIĞINIZ" devam ediyor.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Senin Amerikalı Biden'den hiçbir farkın yok. Sadece başında bulundukları ülkelerinin isimleri farklı.
    Cevapla
  • KÖROĞLU 4 ay önce Şikayet Et
    Münafık millet... İşleri güçleri bölücülük.
    Cevapla
  • Filistinli ZAZA 4 ay önce Şikayet Et
    sen ne yapıyorsun İran icraata geç bakalım varsa o cesaretin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk