Köylüler ve çete üyeleri çatıştı: Çok sayıda kişi öldü

Meksika'da bir köyün sakinleri ile suç çetesi arasında yaşanan silahlı çatışmada, iki taraftan toplam 11 kişi hayatını kaybetti.

GİRİŞ 09.12.2023 11:44 GÜNCELLEME 09.12.2023 11:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Meksika polisi, başkent Mexico City'nin yaklaşık 130 kilometre güney batısındaki Texcaltitlan kasabasına bağlı bir köyün sakinleri ile bir suç çetesi arasında çıkan silahlı çatışmada, 8 çete üyesi ile 3 köy sakininin öldüğünü açıkladı. 

Çatışma sırasında çekilen videolarda, askeri kıyafet giyen ve miğfer takan çete üyeleri ve araçlarının, köylüler tarafından yakıldığı görülüyor. 

Yerel medyada, çete üyelerinin çatışma öncesinde köy sakinlerinden haraç istediği ileri sürüldü.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    pkk nın merkezi meksika dır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten 4-10 Mayıs'a özel indirim! Tarım Kredi Market kataloğu
MİT teröristlere göz açtırmadı: 9 terörist yakalandı, 16 terörist etkisiz hale getirildi