Avrupa'da gizli buluşma: Suudi haber sitesi duyurdu

Suudi haber sitesi Elaph Katar ve İsrail'in bir Avrupa kentinde ateşkes için gizli görüşme yürüttüğünü yazdı.

Avrupa'da gizli buluşma: Suudi haber sitesi duyurdu
Avrupa'da gizli buluşma: Suudi haber sitesi duyurdu
GİRİŞ 12.12.2023 16:43 GÜNCELLEME 12.12.2023 17:20
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Suudi haber sitesi Elaph Katar ve İsrail'in bir Avrupa kentinde ateşkes için gizli görüşme yürüttüğünü yazdı.

AVRUPA'DA ATEŞKES GÖRÜŞMESİ

 Haberde "Bir Avrupa başkenti, Hamas'la yeni bir takas anlaşmasını görüşmek üzere bir İsrail heyeti ile Katar'dan bir başka heyet arasında gizli toplantılara tanık oluyor" denildi:

"Üst düzey bir diplomatik kaynak, Elaph'a, İsrail ve Katar delegasyonlarının, İsrail ordusunda kaçırılan üç üst düzey subayın yanı sıra İsrailli kadınları, çocukları, yaşlı ve genç sivilleri de içeren bir esir değişimi anlaşması için yeni bir formül hazırlamak üzerinde çalıştığını söyledi.  Kaynak, bunun karşılığında İsrail'in, aralarında El Fetih hareketinin liderlerinden Mervan Barguti'nin de bulunduğu, uzun hapis cezalarını çeken on yaşlı mahkûma ek olarak yaklaşık üç yüz Filistinli mahkûmu serbest bırakma sözü verdiğini de ifade edildi.

MOSSAD ÜYELERİ GETİRİLDİ

İsrail heyetinin Mossad subayları, Şin Bet subayları, Binyamin Netanyahu'nun ofisinden bir temsilci,  Milli Güvenlik Konseyi'nden bir temsilci ve İsrail'in ofisinde görev yapan bir ordu temsilcisinden oluştuğunu belirtildi. İsrail heyetinde ayrıca bir psikolog ve bir müzakere uzmanı da yer alıyor.

Elaph, heyet üyeleri arasında bu görev için özel olarak görevlendirilen eski Mossad adamlarının da bulunduğunu, bu alanda deneyimli ve yabancı şirketler aracılığıyla Katar'la ticari ilişkileri olanlar da dahil olmak üzere Katarlılarla güçlü ilişkileri olan kişilerin görüşmede bulunduğunu belirtti.

KAYNAK: HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 37
  • M.i 4 ay önce Şikayet Et
    Anlaşma kalıcı barış İsrail'in filistini tanıması tüm Filistinli mahkumların tahliyesi filistini tanıdığı gibi seçimle gelen haması terör diyerek değil meşru bir ordu kabûl etmesi lazım
    Cevapla
  • Ya Hak 4 ay önce Şikayet Et
    Şakamisiniz.saldiklari esirin 30 katı içeri attılar.işkenceler yapılıyor.tek anlaşma şartı Filistin devleti ve Israilin işgalinin son bulması ve yargı önünde öldürdüğü sivil ve bebeklerin hesabını ödemesi olmalı.zaten öluyorsunuz kalbiniz yok.birskin hiç kaybetmeyrnler korksun.cunku bu gün kaybedenler onlar.
    Cevapla
  • Muratt 4 ay önce Şikayet Et
    Ne ateşkesi? Zaten gazze diye bir kent kalmadı. Israil hergun onlarca sivil Filistinliyi tutup hapse atıyor. Önce tüm israil hapishanelerinde tutulan ne kadar Filistinli varsa serbest bırakılması gerekir. Sonra abluka tamamen kalkıp insanı yardımlar derhal girmeli. Başka türlü siyonist esirler teslim edilmemeli. Bu saatten sonra olması gereken budur.
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 4 ay önce Şikayet Et
    ateş kes olmadan postalayabildikleri kadar itrail katillerinden cehenneme postalamaları gerekir
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    İlke Avrupa da mı olacak bu barış görüşmeleri niye bir İslam ülkelersinde olmuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!