Türkiye'ye F-16 satışında kritik gelişme! Beyaz Saray duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden görüşmesi sonrası açıklama yapan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, Türkiye'ye F-16 savaş uçaklarının satışını desteklediklerini yineledi.

Türkiye'ye F-16 satışında kritik gelişme! Beyaz Saray duyurdu
Türkiye'ye F-16 satışında kritik gelişme! Beyaz Saray duyurdu
GİRİŞ 14.12.2023 22:53 GÜNCELLEME 14.12.2023 22:54
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki telefon görüşmesini değerlendirdi.

Kirby, iki liderin görüşmesinde, Gazze'deki son durumu ve İsrail-Filistin meselesini ele aldıklarını, ayrıca İsveç'in NATO üyelik sürecini de konuştuklarını belirtti.

ABD: DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYORUZ

ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin de yorum yapan Kirby, "(Türkiye'ye yönelik) F-16'ların modernizasyonu programını desteklemeye devam ediyoruz." ifadesini kullandı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 65
  • Okur 4 ay önce Şikayet Et
    5 yıldır Türkiyenin f16 modernizasyonunu desteklemeye devam ediyoruz. Pkk bile f16 alır türkiye alamaz sadece destekleme sözü alır. Lastik siyaseti ile bir yere varılamayacağı da malum. Olan kaybedilen yıllara oluyor. Yunan kaç yılında aldı.
    Cevapla
  • Hakan Taşçı 4 ay önce Şikayet Et
    Abdye ab ye ve batıya güven olmaz.ingilizlere Osmanlı deniz altıların parasını peşin almalarına karşın vermediler.parasınıda ödemediler Abd ise ortak olduğumuz F 35 ten çıkardılar.ödediğimiz parayı da vermediler.Türkiyeyi işgal etmeyi planladıkları için uçak ve hava savunma sistemleri vermediler.Vermezler.Biz kendimiz yapmalıyız veya düşmanımın düşmanı dostumdur demeliyiz
    Cevapla
  • bekir cizmeci 4 ay önce Şikayet Et
    Alti ayda bir boyle aciklama yapiyor ve pkk ya desteklerini arttiriyorlar.
    Cevapla
  • Abdulaziz 4 ay önce Şikayet Et
    F16 neki ? ABD türkiyeye Atom bombası verecek .
    Cevapla
  • muammer 4 ay önce Şikayet Et
    F35 lerin parası ne oldu? abd ye bağışmı oldu-- f16 lar f35 lere verilen paralara karşılık alınmalı
    Cevapla
  • F16 mı ? Güldüm 4 ay önce Şikayet Et
    Hangi F16 lar ??? Rüyanda görürsün ancak F16 yı sen...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı