ABD, USS Gerald R. Ford'un Akdeniz'deki görev süresini uzattı

ABD Savunma Bakanlığı'nın, USS Gerald R. Ford uçak gemisi ve USS Normandiya kruvazörünün İsrail yakınlarındaki Akdeniz sularında birkaç hafta daha kalması talimatı verdiği açıklandı.

GİRİŞ 16.12.2023 14:11 GÜNCELLEME 16.12.2023 15:10
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in, "USS Gerald R. Ford" uçak gemisi ve "USS Normandiya" kruvazörünün İsrail yakınlarındaki Akdeniz sularında birkaç hafta daha kalması talimatını verdiği bildirildi. İsimlerinin açıklanmaması koşuluyla açıklama yapan ABD'li yetkililer, USS Gerald R. Ford uçak gemisi ve USS Normandiya kruvazörünün Akdeniz'deki görev süresinin yeniden uzatıldığını doğruladı. Böylelikle, USS Gerald R. Ford'un Akdeniz'deki görev süresi üçüncü kez uzatılmış olundu.

16 Aralık Cumartesi itibarıyla bölgede, ABD'ye ait toplam 19 savaş gemisi bölgede bulunuyor. Bu gemilerden 7'si Akdeniz'in doğusunda görev yaparken, 12 tanesi ise İran destekli Husilerin İsrail'e giden gemilere saldırılarda bulunduğu Kızıldeniz'de bulunuyor.

SAVUNMA BAKANI'NDAN ORTA DOĞU ZİYARETİ

Austin, USS Gerald R. Ford uçak gemisinin 7 Ekim'den bir gün sonra Doğu Akdeniz'e gitmesi talimatını vermişti. USS Gerald R. Ford uçak gemisi grubu, 11 Ekim'de bölgeye ulaşmıştı.

Öte yandan, ABD Savunma Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, Bakan Austin'in bu haftasonu İsrail, Katar ve Bahreyn'i kapsayan bir Orta Doğu ziyareti yapacağı, bu ziyaretin halihazırda Doğu Akdeniz'de bulunan USS Gerald R. Ford'u da kapsayacağı belirtildi. Austin'in İsrail'deki askeri yetkililerle de bir araya gelmesi bekleniyor.

AUSTIN "İLAVE ASKERİ UNSURLARI KONUŞLANDIRMAYA HAZIRIZ" DEMİŞTİ

Austin, İsrail'e destek verdiklerini ifade ederek, "USS Gerald R. Ford uçak gemisi grubu Doğu Akdeniz’e varmıştır. Ayrıca ABD'nin bölgedeki savaş uçakları filosunu da genişlettik. ABD Savunma Bakanlığı gerektiğinde ilave askeri unsurları konuşlandırmaya hazırdır." diye konuşmuştu.

ABD'nin İsrail'e askeri yardımının bir gün önce gönderilmeye başladığını aktaran Austin, bunlar arasında "hayati önemdeki" mühimmatın da yer aldığını, Demir Kubbe olarak bilinen hava savunma sistemi için takviyede bulunduklarını belirtmişti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 13
  • Şems 4 ay önce Şikayet Et
    Titanic misali batasın inşaallah...
    Cevapla
  • fatih 4 ay önce Şikayet Et
    gavurun gemisi bat artık
    Cevapla
  • BOZOK 4 ay önce Şikayet Et
    İNŞALLAH şu geminin içindeki bombalar patlarda suya gömülür.
    Cevapla
  • Adlar 4 ay önce Şikayet Et
    Yapaçaksin baliklari patlataçaksin ğemilerini ğörsün ozaman konyayi
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Hey firavun bidon senin kararın üstünde Büyük Hakim kararı var ne olacağını düşünemezsin çünkü küfrün galip geliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!