Hamas'tan tüm Avrupa'ya son dakika ABD çağrısı

Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan, ABD'nin İsrail'in suç ortağı olduğunu kaydederek, "Tüm Avrupa ülkelerini, halkımıza yönelik soykırım için İsrail'e 'yeşil ışık' yakan ABD'ye baskı yapmaya çağırıyoruz” dedi.

GİRİŞ 16.12.2023 23:31 GÜNCELLEME 17.12.2023 09:47
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Son dakika Hamas haberleri: İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları aralıksız sürüyor. Çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı her geçen gün artarken, Hamas'tan tüm Avrupa'ya yeni bir çağrı geldi.

Hamas'tan tüm Avrupa'ya son dakika ABD çağrısı

'TÜM AVRUPA ÜLKELERİNİ ABD'YE BASKI YAPMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

ABD’nin bu işgalin, etnik temizliğin, kadın ve çocukların öldürülmesinin suç ortağı olduğunu vurgulayan Hamdan, "Bize yönelik bu saldırganlığı reddeden tüm Avrupa ülkelerini, halkımıza yönelik soykırım için İsrail'e 'yeşil ışık' yakan ABD'ye baskı yapmaya çağırıyoruz” dedi.

'HALKIMIZ DİRENÇ GÖSTERMEYE DEVAM EDİYOR'

Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan bugün Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında, "Savaş alanında elde ettiğimiz başarılarla halkımız direnç göstermeye devam ediyor. Bu durum dünyadaki çok sayıda ülkeyi tutumlarını değiştirmeye, çok sayıda siyasetçiyi de sivillerimizin kanıyla dolu İsrail açıklamalarını kabul etmemeye itiyor” dedi.

Hamas'tan tüm Avrupa'ya son dakika ABD çağrısı

3 ÜLKE ATEŞKES ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Avustralya, Yeni Zelanda ve Kanada’nın ateşkes çağrısında bulunan açıklamalarına ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda savaşın durdurulması için yapılan oylamaya değinen Hamdan, "Bunlar, uluslararası toplumda düşmanın yüzünün açığa çıktığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Hamas'tan tüm Avrupa'ya son dakika ABD çağrısı

'ABD'NİN TUTUMU, BİDEN'A YAKLAŞAN SEÇİME MAL OLABİLECEK BİR KRİZDEN KAYNAKLANIYOR'

ABD’nin sürekli değişen tutumuna güvenmediklerini kaydeden Hamdan, "ABD’nin tutumu, Başkan Biden’a yaklaşan seçime mal olabilecek bir krizden kaynaklanıyor. Eğer isteselerdi, İsrail’e silah sağlamayı durdurabilir, BM Güvenlik Konseyi’ndeki veto haklarını kullanmayabilirlerdi" şeklinde konuştu.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 89
  • Neden Biden 4 ay önce Şikayet Et
    Abdyi başkanlar değil siyonist zenginler yönetir.Başkanlar birer kukladır,siyonistler pentagonun hakimidir,abdyi pentagon yönetir.Zaten 2 parti ve 2 aday vardır ikisinide farklı siyonist zenginler finanse eder,seçimi hangi başkan kazanırsa kazansın farketmez her zaman tek kazanan vardır; siyonizm
    Cevapla
  • sinan 4 ay önce Şikayet Et
    Zalimler için yaşasın cehennem.
    Cevapla
  • 1071 4 ay önce Şikayet Et
    Bütün islam alemi ABD ile ticareti kesse 24 saate kalmaz ortada Filistin sorunu kalmaz
    Cevapla
  • Yavuz 4 ay önce Şikayet Et
    Dostlar. Rica ediyorum. Biden bir kukla ve onu ciddiye bile almayın. Blackrock, state street, vanguard gibi şirketlerin sahipleri ne yapacağını söylüyor
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    katil Amerika kanla beslenir icimizdeki Amerika seviciler uyansin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı