Hollanda'dan Putin'i çıldırtacak hamle! Ukrayna'ya dev sevkiyat: Rus işgaline karşı

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Rusya işgaline karşı mücadele eden Ukrayna’ya 18 adet F-16 savaş uçağının gönderileceğini açıkladı.

GİRİŞ 23.12.2023 03:40 GÜNCELLEME 23.12.2023 09:42
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Son dakika F-16 haberleri: İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, diğer tarafta ise Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş da sürüyor. Gittiği her ülkede dünya liderlerinden askeri ve maddi yardım talep eden Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’e Hollanda’dan sevindirici haber geldi.

Hollanda'dan Putin'i çıldırtacak hamle! Ukrayna'ya dev sevkiyat: Rus işgaline karşı

HOLLANDA, UKRAYNA'YA 18 ADET F-16 VERECEĞİNİ AÇIKLADI

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Rusya’nın işgaline karşı mücadelesine yardımcı olmak üzere Ukrayna’ya 18 adet F-16 savaş uçağı teslim edileceğini açıkladı. Hollanda hükümetinin aldığı bu kararı Zelenskiy’e bildirdiğini aktaran Rutte, “F-16 teslimatı Ukrayna’ya askeri destek konusunda yapılan anlaşmaların en önemli unsurlarından biridir" dedi.

Hollanda'dan Putin'i çıldırtacak hamle! Ukrayna'ya dev sevkiyat: Rus işgaline karşı

Uçakların teslimatının Hollanda Dışişleri Bakanlığı’nın ihracat iznine ve Ukrayna’daki personel ile altyapı kriterlerinin yerine getirilmesine bağlı olduğunu söyleyen Rutte, herhangi bir zaman çizelgesi vermedi.

Hollanda'dan Putin'i çıldırtacak hamle! Ukrayna'ya dev sevkiyat: Rus işgaline karşı

ZELENSKİY'DEN, RUTTE'YE TEŞEKKÜR

Hollanda hükümetinin aldığı kararın ardından açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Mark Rutte ile görüşerek Hollanda hükümetinin aldığı ilk 18 F-16 uçağını Ukrayna’ya teslim etme kararından dolayı teşekkür ettim" dedi.

Hollanda, ilk ABD yapımı F-16 uçaklarını geçtiğimiz ay Romanya’da Ukraynalı pilot ve personeller için kurulan eğitim tesisine göndermişti. Danimarka, Norveç ve Belçika da ABD’nin verdiği pilot eğitimi tamamlanır tamamlanmaz Ukrayna’ya F-16 savaş uçakları teslim edeceklerini açıklamışlardı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 67
  • Orhan Kaptan 4 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun Putin Avrupayi Dize getirdi O ucaklarida teker teker indirir asagiya
    Cevapla
  • Morelli 4 ay önce Şikayet Et
    Birakin yesinler birbirini ikiside soysuz slav milleti hayir gelmez turkiye bu savasin disinda kalmasi onemli tahilmis ambarmis diye yardim ettik ne oldu? Zelenski zionist cikti birakin yikilsinlar
    Cevapla
  • Analiz 4 ay önce Şikayet Et
    Sovyet Rus stratejisi ikinci dümya harp olduğu gibi bol malzeme mühimat asker üstünlük zafer elde etme üzerine kuruludur! 2 Dünya savaşında Alman nazileri teknolojik olarak üstündü ama malzeme askeri yetersiz kalınca SSCB karşı savaşı kayıp etti! Bugün batılı savunma sanayisi Ukranyayı 155 NATO top mermisi yetiştiremiyor! Trump tekrar seçilirse Ukranya savaşı kayıp Rusya zafer elde eder
    Cevapla
  • kimkine 4 ay önce Şikayet Et
    Çıldırmıştır sanki 18 F16 rusya için çok zor vurması Rusyanın savunması zayen batı devletlerin silahı üstüne kurulmuştur
    Cevapla
  • Sum 4 ay önce Şikayet Et
    Ukrayadan hiçbiriyle olmaz Bundan sonra rusdan yanayım Gazzeye asker yollar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...