Fransa'da gündem olan toplu ulaşım kararı! Avrupa'da üçüncü oldu

Fransa'nın Montpellier kenti Belediye Başkanı Michael Delafosse, kent sakinleri için toplu taşımanın ücretsiz olması kararı alındığını duyurdu.

Fransa'da gündem olan toplu ulaşım kararı! Avrupa'da üçüncü oldu
Fransa'da gündem olan toplu ulaşım kararı! Avrupa'da üçüncü oldu
GİRİŞ 23.12.2023 19:57 GÜNCELLEME 23.12.2023 19:57
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Montpellier Belediye Başkanı Michael Delafosse, X'te yaptığı paylaşımda, kentte yaşayanlar için toplu taşımanın ücretsiz olmasına karar verildiğini duyurdu.

MONTPELLİER'DE TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ OLDU

Alınan karara göre, kent sakinleri alacağı özel bir kartla toplu taşımayı ücretsiz kullanabilecek, turistler ve ikamet adresi Montpellier'de olmayanlar için yolculuk başına 1,60 avro tutarında ücret alınmaya devam edilecek.

Delafosse'nin 2020'de seçim vaadi olarak sunduğu "ücretsiz toplu taşıma" projesini gerçekleştirmesiyle Montpellier, Avrupa'da toplu taşımanın ücretsiz olduğu 3. kent oldu.

Belediye, 11'den fazla çalışanı olan şirketlere uygulanacak yeni bir ulaşım vergisiyle alınan karar için finansman sağlanacağını bildirdi.

Estonya'nın başkenti Tallin'de 2013'te, Lüksemburg'da ise ülke genelinde 2020'de toplu taşıma ücretsiz olmuştu.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Tek 4 ay önce Şikayet Et
    Bizde bedava olsa ne kadar bunak yaşlı aile kim var ise akşama hiç inmez akşamı orda eder çay kaffe de getirir bence bizde herkese paralı olacak yaşlılara iki katı olsun
    Cevapla
  • Davut 4 ay önce Şikayet Et
    Sandığın gibi değil, son 6 ayda İzmir'de ben en çok 5-6 kez kullanmisimdir. Umarım sen benim yaşıma gelince senden iki kat ücret alınır. Senin gibi düşünenlere söylüyorum.
    Cevapla
  • Davut 4 ay önce Şikayet Et
    Sandığın gibi değil, son 6 ayda İzmir'de ben en çok 5-6 kez kullanmisimdir. Umarım sen benim yaşıma gelince senden iki kat ücret alınır. Senin gibi düşünenlere söylüyorum.
    Cevapla
  • Feyyaz 4 ay önce Şikayet Et
    Evlat bu yazdığını sakın unutma emi. Sende biz yaşlara gelince hatırlarsın yazdıklarını. Ama şöyle yapılsa seninleyim 06-09 arası ve 16-19 arası binmeyelim veya ücretini ödeyerek binelim buna her halde bir sözün olmaz drğilmi? Sağlıkla kal evlat
    Cevapla
  • Kadir çelik 4 ay önce Şikayet Et
    Agzinla oturma organın yer degistirmiş.islevleride.
    Cevapla
  • Uyan 4 ay önce Şikayet Et
    Bu hayatta ömrü olan her bireyin yaşlanmak gibi bir gerçeği var.!!!!!!!
    Cevapla
  • Selahaddin 4 ay önce Şikayet Et
    bireysel araci ile ulasim yapanlardan ortak karayolu & trafigi bireysel kullanma vergisi alip Konforlu hizli ve ucretsiz Toplu tasima sistemleri kurulmali ! bireysel 1 tonluk arabasi ile trafigi kalabaliklastirmak mi istiyor , tamam versin her yolculuk icin bin tl kullansin ! yok oyle agalik bedava yol kullanma trafik yapma ..
    Cevapla
  • Kamil 4 ay önce Şikayet Et
    Motorlu Taşıt Vergisini niye ödüyorsun? Devletin yolunu kullandığın için. Aracını 2 yıl otoparkta tutsan, hiç yola çıkartmasan bile o vergiyi ödetiyorlar sana.
    Cevapla
  • ... 4 ay önce Şikayet Et
    Rahmetli babam , "Nefes alabiliyorsan zurna çal" derdi. Konu nefes meselesi.
    Cevapla
  • Derinceli 4 ay önce Şikayet Et
    İyide Fransa'da Bourges'da yaklaşık bir yıldır toplu taşıma ücretsiz. Burası da vilayet merkezi. Garip geldi bana.
    Cevapla
  • eyvah 4 ay önce Şikayet Et
    istanbul ve samsun da olması şart yürüyecek yer kalmadı neredeyse arabalar yüzünden
    Cevapla
  • İsimsiz 4 ay önce Şikayet Et
    Sence öyle bişey olabilirmi birkere telefon vergisini ödeme bak bakalım kullanabilecekmisin bir daha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!