Avustralya’da Noel etkinliğinde Filistin’e destek protestosu

Avustralya’da geleneksel Noel etkinliği sırasında iki protestocu Filistin bayrakları ile sahneye çıkarak, "Gazze'de çocuklar ölüyor" sloganı attı.

GİRİŞ 25.12.2023 11:06 GÜNCELLEME 25.12.2023 11:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, dünyanın dört bir yanında İsrail’e tepkiler sürüyor. Avustralya’nın Melbourne kentindeki Sidney Myer Music Bowl’da düzenlenen Carols by Candlelight adlı geleneksel Noel etkinliği sırasında iki protestocu, Filistin bayrakları ile sahneye çıktı.

'GAZZE'DE ÇOCUKLAR ÖLÜYOR!'

Canlı olarak yayınlanan etkinlik kesintiye uğrarken, sahneden indirilmeden önce sunucu David Campbell'ın elinden mikrofonu almayı başaran bir gösterici, "Gazze'de çocuklar ölüyor" sloganı attı. Seyircilerden bazıları ise protestoyu yuhalayarak tepki gösterdi.

PROTESTOCULARA SERT MÜDAHALE

Güvenlik görevlileri protestocuları sahneden yaka paça indirirken, kısa bir süre sonra etkinlik kaldığı yerden devam etti. Campbell, protestonun ardından yaptığı açıklamada, "Bu dünya için çok zor bir zaman. Dışarıda çok fazla acı varken böyle bir gecede bir araya gelmek hepimiz için zor” dedi.
 

KAYNAK: İHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • fakir 4 ay önce Şikayet Et
    Bu tür cahiller yüzünden ordaki insanlar bize daha çok tepki gösteriyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu