Japonya'da depremler: Ölü sayısı 232'ye yükseldi

Japonya'da 1 Ocak'ta meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 232'ye, yaralı sayısı 1037'ye yükseldi. 21 kişi ise kayıp olarak kayıtlara geçti. 22 bin 374 evin depremde hasar gördüğü belirtildi.

Japonya'da depremler: Ölü sayısı 232'ye yükseldi
Japonya'da depremler: Ölü sayısı 232'ye yükseldi
GİRİŞ 17.01.2024 10:31 GÜNCELLEME 17.01.2024 10:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Japonya, Ishikawa eyaletinde 1 Ocak'ta meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmaya çalışırken, felaketin bilançosu artıyor.

Yerel makamlardan edinilen bilgilere göre, Ishikawa'nın yanı sıra Toyama, Niigata, Fukui ve Gifu eyaletlerinde de şiddetli şekilde hissedilen depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 232'ye yükseldi. 1037 kişinin yaralandığı, 21 kişinin de kayıp olarak kayıtlara geçtiği bildirildi. En az 22 bin 374 evin depremde hasar gördüğü aktarıldı.

Deprem sonrası oluşan hasar nedeniyle tren seferlerinde yaşanan kısmi aksamalar da devam ederken, pistleri zarar gören Noto Havaalanı ise 24 Ocak'a kadar hava trafiğine kapalı kalacak.

Japonya'nın Ishikawa eyaleti 1 Ocak'ta 7.6 büyüklüğündeki depremle sarsılmış, büyük paniğe neden olan deprem Toyama, Niigata, Fukui ve Gifu eyaletlerinin yanı sıra başkent Tokyo ve çevresinde de hissedilmişti. Kıyı kesimler için tsunami uyarısı yapılırken, bazı bölgelerde yüksekliği 1,2 metreyi bulan tsunami dalgaları görülmüştü. Depremin ardından binlerce kişi geçici barınaklara tahliye edilmiş, yapılan arama kurtarma çalışmalarına Japonya Öz Savunma Kuvvetleri (SDF), Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri (JCG) ve polis ekipleri de destek vermişti.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    genede bizim rekora ulaşmalarına imkan yok. (ironi ironi hemen atlamayın.)
    Cevapla
  • Müslüman 3 ay önce Şikayet Et
    Az az belirtinki Japonya'nın karizma cizilmesin degilmi ŞUNU İYİ BİLİNİZ ALLAH CELLE CELALUHU YU İNKÂR EDENLER YALANCIDIRLAR YALAN SÖYLERLER MEDYA ONLARIN KURDUĞU YALANLARLA DOLUDUR GERÇEĞİ SAKLARLAR ... HERŞEYİ HAK TEÂLÂ BİLDİRECEKTİR.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek
Şanlıurfa'da inanılmaz olay! Bir şehre yetecek elektriği kaçak kullanırken yakalandılar