Ermeni haber sitesinden, Atatürk ve Erdoğan için küstah sözler

ABD'de yayın yapan ve diasporanın sözcüsü gibi hareket eden The Armenian Weekly, provokatif bir yazıyla okurlarının karşısına çıktı. Haberde, Atatürk ve Erdoğan hakkında skandal ifadelere yer verildi.

Ermeni haber sitesinden, Atatürk ve Erdoğan için küstah sözler
Ermeni haber sitesinden, Atatürk ve Erdoğan için küstah sözler
GİRİŞ 18.01.2024 12:29 GÜNCELLEME 18.01.2024 12:30
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Normalleşme süreci kapsamında Ankara ve Erivan karşılıklı adımlar atarken, Ermeni basınından provokatif bir yazı geldi.

ABD'de yayın yapan ve diasporanın sözcüsü gibi hareket eden The Armenian Weekly, "Kişisel çıkarlarınız için pazarlık yapın ve en kötüsüne hazırlanın" başlıklı bir yazı yayımladı.

Stepan Piligyan imzalı yazıda, Atatürk ve Erdoğan hakkında skandal ifadelere yer verildi.

Provokatif yazıda şu skandal ifadeler yer aldı:

"Barış için çıktığımız sonsuz yolculukta, bir umut ve kaygı haftası daha yaşandı. İncil'de adı geçen Ararat'ın gölgesinde yaşamak, ama aynı zamanda zalim Türklerin barbarlığına katlanmak zorunda kalmak bizim için hem acı hem de tatlı bir şans oldu. İttihat paşaları döneminden acımasız Kemal'e ve şimdi de ırkçı fırsatçı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kadar Türkiye, barışçıl Hıristiyan halkının başına bela oldu."

Normalleşme süreci için, "2024 yılında Ermenistan kendisini güneydeki, doğudaki ve batıdaki Türk komşularıyla hâlâ bulunması zor bir barış arayışında buluyor." değerlendirmesinde bulunan Ermeni yayın organı, "Aliyev ve Erdoğan, Ermenistan'ın zayıflamasını veya ortadan kaldırılmasını istiyor." dedi.

The Armenian Weekly, bu iddiaya bir kanıt sunmadı ancak Ermenistan'ın bu nedenle askeri kapasitesini artırması gerektiğini yazdı.

Yazının ilerleyen kısımlarında da skandal ifadeler yer aldı.

"Türkiye maskaralığa devam edecek ve yeni önkoşullar eklemeye devam edecek. Her şey Ermenistan'ın zayıflatılması bağlamında yapılıyor." diyen Ermeni yayın organı, Zangezur Koridoru için ise şu değerlendirmede bulundu:

"Bu, Ermenistan'ın güney bölgesinin milletten kopmasıyla eşdeğerdir."

ABD ve NATO'ya da çağrıda bulunan The Armenian Weekly, "NATO ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye'ye Azerilere personel ve teknoloji sağlamaktan vazgeçmesi yönünde talimat vermesi gerekir." dedi.

"Benzer şekilde İsrail ile Azerbaycan arasındaki utanç verici ilişki de ABD'nin müdahalesiyle düzeltilebilir." diyen Ermeni yayın organı bunun Batı'nın çıkarına uygun olduğunu öne sürdü.

Söz konusu yazıda Batı'ya şu çağrıda bulunuldu:

"Azerbaycan iş birliği yapmazsa Ermenistan'ı silahlandırın ve gecikmiş yaptırımları uygulayın. Bu kesinlikle Azerbaycan ve Türkiye'nin dikkatini çekecektir. Eğer öncelik barışsa, Ermenistan kendini korumalı, arabulucular da tüm tarafları motive etmelidir."

KAYNAK: HÜRRİYET
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 46
  • Erğ 3 ay önce Şikayet Et
    Her nerede Türk bayrağı dalgalanıyorsa ve ezan sesi geliyorsa oraya gözleri kapalı girerim çünkü orada hayatımdan eminim,
    Cevapla
  • Gürbüz 3 ay önce Şikayet Et
    Armenian Weekly, "NATO ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye'ye Azerilere personel ve teknoloji sağlamaktan vazgeçmesi yönünde talimat vermesi gerekir." demiş. Sen Nato üyesimisin? Sözlerin zaten talimat gibi olmuş. Terbiyesizlik etmişsin. Vede sanki diyorsun ki, Nato ve Abd bizi kırmaz, gibi ortaya çıkmışsın. Bu Dünya da asıl zalimlerden olduğunuz, demek gibide olmuş. Ne haber !
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Bende zannettimki Atatürk le CHP lileri şikayet edecek
    Cevapla
  • Mehmet 3 ay önce Şikayet Et
    Dünya zamanı geldikçe kimin barbar kimin zalim kimin hırsız kimin iki yüzlü olduğunu Dünya duyacak
    Cevapla
  • Üsküplü 3 ay önce Şikayet Et
    Bu ermeninin kaşıntısı var herhalde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı