İsrail, Şam'daki İran karargahını vurdu: Toplantı yapıyorlardı, çok sayıda ölü var

İsrail, Suriye'nin başkenti Şam'da bir binaya hava saldırısı düzenledi. İran Devrim Muhafızları'na ait olduğu belirtilen evin "karargah" olarak kullanıldığı ve saldırıda çok sayıda kişinin öldüğü ifade edildi.

GİRİŞ 20.01.2024 11:56 GÜNCELLEME 20.01.2024 16:47
Bu Habere 553 Yorum Yapılmış

İsrail, Suriye'nin başkenti Şam'a saldırı düzenledi. Reuters'a konuşan bir kaynak, saldırıda İran Devrim Muhafızları mensubu 1'i üst düzey toplam 4 kişinin öldüğünü söyledi. Söz konusu evin, Suriye ordusuna danışmanlık yapan İranlı askeri yetkililere ait olduğunu söyleyen kaynak, binanın saldırı neticesinde tamamen yıkıldığını belirtti.

ÖLENLER ARASINDA SURİYELİLER DE VAR

Konuyla alakalı AFP'de yer alan haberde de evde İranlı yetkililerin toplantı halinde olduğu ve toplamda 5 kişinin öldüğü bilgisi paylaşıldı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ise, bu saldırıda en az 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 kişinin yaralandığını duyurdu.

Saldırıda, 4 Devrim Muhafızı komutanının yanı sıra, Suriyeli isimlerin de olduğu kaydedildi.

DEVRİM MUHAFIZLARI, 4 KOMUTANIN ÖLDÜĞÜNÜ DOĞRULADI

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'in, Şam'a düzenlediği saldırıda 4 mensubunun öldüğünü açıkladı.

Öte yandan, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi'ne yakınlığıyla bilinen "Nournews" adlı haber sitesi, saldırıda ölen 2 Devrim Muhafızları komutanının kimliğini açıkladı. Haberde yer alan bilgiye göre; Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü'nün İstihbarat Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Sadık Omidzade'yle yardımcısı Hac Golam Muharrem ölen iki isim.

İSRAİL, LÜBNAN'DA BİR ARACI DA VURDU

Şam'da İran komutyanlarına yapılan atışın ardından İsrail, Lübnan'ın güneyindeki Sour kentine Tayr Debba ile Bazurieh arasındaki yolda seyir halinde olan bir araca da hava saldırısı düzenledi. Hedef alınan araçta bulunan 2 kişinin de öldüğü açıklandı. Reuters'a konuşan yetkili, araçta bulunan 2 ismin de Hamas mensubu olduğunu söyledi.

İSRAİL'İN SURİYE SALDIRILARI

İsrail, 2011'de savaşın başlamasının ardından zaman zaman Suriye ordusunu ve İran'la bağlantılı grupları hedef alan saldırılar düzenliyor.

Genelde askeri hedeflere düzenlenen hava saldırıları nedeniyle daha önce Şam ve Halep Havalimanları defalarca kapatılmıştı.

İSRAİL GEÇEN AY DA İRANLI KOMUTAN ÖLDÜRMÜŞTÜ

İsrail, İranlı üst düzey ismi öldürdü! Tahran'dan tehdit gibi açıklamaİsrail, İranlı üst düzey ismi öldürdü! Tahran'dan tehdit gibi açıklama

Bundan yaklaşık 1 ay önce, İsrail yine başkent Şam'a hava saldırısı düzenlemiş, İran Devrim Muhafızları'nda "tuğgeneral" rütbesine sahip Razi Musavi'yi öldürmüştü. Musavi, Kasım Süleymani'nin çok yakın arkadaşıydı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 553
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    İran'ın başında olanlar İsrail Siyonistlerin uşakları
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Fitnenin başı İran ve İsrail bunlar olmazsa savaş da biter huzur gelir bölgeye
    Cevapla
  • Ahmet 3 ay önce Şikayet Et
    Kardeş kavgası barışırlar.!! herkes dağılsın beyler
    Cevapla
  • yolcu 3 ay önce Şikayet Et
    İran Pakistan ı vurdu İsrail'e ses yok perdenin arkasında ne haltlar çeviriyorlar
    Cevapla
  • Murat gözükara 3 ay önce Şikayet Et
    İran yine intikam yemini yapar aman ha... Bu seferde kuzey koreye veya japonya füze atar.... İsrail abd de korkar.... Ha.. ha ha...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş
Dua, Arapça ve araba... Ali Erbaş'tan iddialara ilişkin açıklama!