ABD, Suriye'de yeni hamlesini yaptı! Terör örgütü PKK/YPG'ye eşi görülmemiş destek

ABD ordusu, Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'nin işgalindeki Haseke'de bulunan üssüne takviye yolladı. Terör örgütünü kontrol eden ABD güçleri, Suriye'nin Haseke, Rakka ve Deyrizor illerinde çok sayıda üs ve askeri noktada varlık gösteriyor.

ABD, Suriye'de yeni hamlesini yaptı! Terör örgütü PKK/YPG'ye eşi görülmemiş destek
ABD, Suriye'de yeni hamlesini yaptı! Terör örgütü PKK/YPG'ye eşi görülmemiş destek
GİRİŞ 23.01.2024 20:17 GÜNCELLEME 23.01.2024 20:18
Bu Habere 217 Yorum Yapılmış

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD güçlerine ait konvoy, dün, Irak ile Suriye arasındaki El-Velid Sınır Kapısı'ndan Haseke'ye giriş yaptı.

Yaklaşık 40 araçtan oluşan tank ile yakıt tankerleri taşıyan konvoy, ilin kuzeybatı kırsalında ABD güçlerine ait Kasrek üssüne ulaştı.

ABD ordusu 5-6 Ocak'ta Haseke'de Harab Cir ve Deyrizor'da Ömer petrol sahasındaki üslerine askeri sevkiyat yapmıştı.

ABD'NİN SURİYE'DEKİ VARLIĞI

ABD, Ekim 2019'da Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla harekat bölgesindeki üslerini boşaltırken, petrol sahaları civarında yerleşmeye öncelik vermişti.

Terör örgütü PKK/YPG'ye desteğini sürdüren ABD güçleri, halihazırda Suriye'de Haseke, Rakka ve Deyrizor illerinde örgüt işgalindeki bölgelerde çok sayıda üs ve askeri noktada varlık gösteriyor.

Washington, PKK/YPG'li teröristlerin işgalindeki petrol sahalarında bulunan askeri üs ve noktalarına da sürekli takviye gönderiyor.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 217
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    ABD terör örgütüne destek vermiş. Siz ne yaptırım uyguladınız? Adamın düşmanından s400 alırsan anında yaptırım uygular peki sen, boş boş konuşup abd bunu yaptı şunu yaptı demek dışında ne yaptın. ABD pasaportu olan ve abd den mülk edinenler dahil herkese yaptırım uygulansın, bu çakma hamasetçi amerikan sevicileri ayırt edemiyoruz yoksa.
    Cevapla
  • Alim 3 ay önce Şikayet Et
    BİNLERCE BEBEK ÇOCUK VE MASUM İNSAN KATLEDİLDİ VE SAKAT BIRAKILDI VE YERLERİNDEN YURTLARINDAN EDİLDİ BUNUN HESABINI KİM VERECEK BUNUN HESABINI KİM VERECEK BUNUN HESABINI KİM VERECEK BUNUN HESABINI KİM VERECEK BUNUN HESABINI KİM verecek...
    Cevapla
  • Türk 3 ay önce Şikayet Et
    Aklı sıra bizi kuşatıyo terörist abd... Senide oyununda yıkar geçeriz Allah ın izniyle..
    Cevapla
  • TürkoğluTürk 3 ay önce Şikayet Et
    ne kadar erken müdahale edersek o kadar iyi. suriye ve ırak ın yarısını alalım bak sorun felan kalmaz. abd köpekleri de kaçar
    Cevapla
  • Hakkı 3 ay önce Şikayet Et
    Savaş düşmana benzeyince kaybedilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım