ABD'den İran açıklaması: Çok katmanlı ve aşamalar halinde karşılık vereceğiz

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Suriye-Ürdün sınırındaki Amerikan üssüne düzenlenen saldırıya ilişkin, "Biz (bu saldırıya) karşılık vereceğiz ve bu karşılık çok katmanlı olacak, aşamalar halinde ve uzun süreli şekilde gerçekleşecek." dedi.

GİRİŞ 30.01.2024 04:13 GÜNCELLEME 30.01.2024 09:46
Bu Habere 118 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Washington'da ortak basın toplantısı düzenleyen ABD Dışişleri Bakanı Blinken, 3 Amerikan askerinin öldüğü saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Blinken, saldırıda hayatını kaybeden askerler için yas tuttuklarını ve bir daha böyle saldırıların olmaması için mümkün olan her tedbiri aldıklarını ifade ederken, Joe Biden yönetimi olarak askeri karşılık seçeneklerini değerlendirdiklerini hatırlattı.

"BİZ BU SALDIRIYA KARŞILIK VERECEĞİZ"

Blinken, ABD'nin ne şekilde karşılık vereceğine ilişkin soruya, "Dün Başkan'ın da belirttiği gibi, biz (bu saldırıya) karşılık vereceğiz ve bu karşılık çok katmanlı olacak, aşamalar halinde ve uzun süreli şekilde gerçekleşecek." şeklinde yanıt verdi.

"İRAN'LA BİR SAVAŞ PEŞİNDE DEĞİLİZ"

İran'la bir savaş peşinde olmadıklarını belirten Blinken, 7 Ekim'den bu yana bölgede gerilimin çok arttığını ve ABD'nin Orta Doğu'daki çıkarlarını korumaya devam edeceklerini kaydetti.

Pentagon'dan saldırı açıklaması! 'Karşılık vereceğiz'Pentagon'dan saldırı açıklaması! 'Karşılık vereceğiz'

ABD askerleri öldürüldü! Trump’tan çok sert açıklama: 3. Dünya Savaşı'nın eşiğindeyizABD askerleri öldürüldü! Trump’tan çok sert açıklama: 3. Dünya Savaşı'nın eşiğindeyiz

ABD GÜÇLERİNE YÖNELİK İHA İLE DÜZENLENEN SALDIRI

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Joe Biden, "Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırı yakınında konuşlanmış güçlerimize düzenlenen insansız hava aracı saldırısında 3 ABD askeri öldürüldü, çok sayıda da yaralı var." ifadesini kullanmıştı.

Biden, saldırıyla ilgili bilgileri halen toplamaya devam ettiklerini belirterek, "Bunun Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplarca gerçekleştirildiğini biliyoruz." açıklamasında bulunmuştu.

Saldırının sorumlularından, ABD'nin seçeceği zaman ve şekilde hesap sorulacağını kaydeden Biden, bu savaşta mücadeleye devam edeceklerini vurgulamıştı.

Pentagon, söz konusu saldırıda 3 ABD askerinin öldüğünü, yaralı asker sayısının ise 40'ın üzerinde olduğunu açıklamıştı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 118
  • ABD İran yalani 2 ay önce Şikayet Et
    İran'ın ABD nin urdundeki üstünü vurduğunu asla inanmıyoruz burada ABD yalan söylüyor çünkü hiçbir zaman ABD ve israilin nin gizli sadık dostu İran ABD üstünü vurmaz ABD de İran'la arasını asla bozmaz çünkü ABD nin bolgerde bulunmasi ve kalmasının bahanesi İran bu yalan haberle bölgeden çıkacağını söyleyen haberler sonrası ABD bölgede kalma bahanesi olarak bu yalan saldırıyı kullanacak
    Cevapla
  • hhüseyin 2 ay önce Şikayet Et
    Blinken; gerilimin arttı ve ABD'nin Orta Doğu'daki çıkarlarını korumaya devam edeceklerini kaydetti. Bu cümle müslümanlar için ne anlam ifade ediyor bilmiyorum
    Cevapla
  • Asi ihtiyar 2 ay önce Şikayet Et
    BENCE...! Ortada ölen abd askeri filan yok...! iranin hoykurup hoykurup, pakistana saldirmasini, ortmek ve prestijini kurtarmak icin abd ile beraber tezgahlanmis abd-pers ortak oyunu. Saldiriya cevap aninda verilir.
    Cevapla
  • Fettah Adıgüzel 2 ay önce Şikayet Et
    Birbirinizi yersiniz İnşALLAH
    Cevapla
  • hayrettin siirtli 2 ay önce Şikayet Et
    binlerce masum çocuk katledildi sesiniz çıkmıyordu zalimler sonunuz yakın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...