İsrail askerleri kılık değiştirip hastane bastı: 3 kişiye suikast

İsrail askerleri, kılık değiştirerek girdikleri İbni Sina Hastanesi'nde 3 sivili öldürdü. Öldürülen 3 kişiden ikisinin kardeş olduğu belirtildi. İsrail, öldürülenlerin Hamas üyesi olduğunu öne sürdü. Hamas da bu iddiayı doğruladı.

GİRİŞ 30.01.2024 10:54 GÜNCELLEME 30.01.2024 15:38
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentindeki İbni Sina Hastanesi'ne baskın gerçekleştirdi.

İsrail askerleri, baskında hastanedeki 3 Filistinliyi öldürdü.

Filistin Sağlık Bakanı Mey el-Keyle, Birleşmiş Milletler ile uluslararası ve insan hakları kuruluşlarına yaptığı çağrıda, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi ve işgal altındaki Batı Şeria'da Filistin halkı ile sağlık kuruluşlarına karşı işlediği suçlara son verilmesini, sağlık merkezleri ve ekipleri için gerekli korumanın sağlanmasını istedi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberinde, öldürülen 3 Filistinliden ikisinin kardeş olduğu belirtildi.

Öldürülenlerin, Muhammed ve Basil Eymen el-Gazavi ile Muhammed Velid Celamine olduğu kaydedildi.

Basil Eymen el-Gazavi'nin 25 Ekim 2023'ten bu yana hastanede tedavi gördüğü aktarıldı.

Sivil kıyafet ile doktor ve hemşire önlüğü giyen yaklaşık 10 İsrail özel harekat mensubunun hastaneye girdiği ve 3. kata çıkarak susturuculu silahlarla 3 Filistinliyi öldürdüğü bildirildi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 381'e yükseldi.

"ÖLDÜRÜLENLER HAMAS ÜYESİ"

İsrail ordusu ise yaptığı açıklamada, Cenin'deki İbni Sina Hastanesine iç güvenlik teşkilatı Şin-Bet (Şabak) ile "ortak operasyon düzenlendiğini" ve Hamas'a mensup olduğunu öne sürdüğü 3 Filistinlinin öldürüldüğünü duyurdu.

İsrail ordusunun açıklamasında, öldürülen Filistinlilerin, İsrail güvenlik güçlerine daha önce saldırılar düzenlediği, çeşitli saldırıları planladığı ve desteklediği iddia edildi.

Açıklamada, "hastanede bir silahın bulunduğu, hastanelerde aranan kişilerin saklandığı, saldırı planlarının yapıldığı" iddiasında bulunuldu.

Hamas'tan yapılan açıklamada ise, öldürülen şahısların kendi üyeleri olduğu doğrulanarak intikam alınacağı ifade edildi. 

İSRAİL HASTANELERİ HEDEF ALIYOR

İsrail güçleri, 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi ile işgal altındaki Batı Şeria'da hastaneleri ve sağlık kuruluşlarını hedef alıyor.

Dün de Cenin kentine baskın düzenleyen İsrail güçleri, Cenin Devlet Hastanesi çevresinde konuşlanmış ve İsrail askerlerinin açtığı yoğun ateş, hastanenin doğumhanesinin camlarına isabet etmişti.

İsrail'in Gazze'ye saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 39
  • Antepli 2 ay önce Şikayet Et
    Hak yolda ölmek her insana nasip olmaz onlar inşeallah kazandılar rablerinin rızasını elimizden şu anda gelen tek şey secdelerimizde duâ etmek rabbim ümmete birlik dirlik versin güç ve kudret sahibi yalnız allah"tır
    Cevapla
  • gercek 2 ay önce Şikayet Et
    iceriden bilgi veriyor benzeri seyi irak suriye de bizim de yapmamiz gerek orda okul hastane resmi yer pkk terør dolu nerde ise vuracasin hastane olsa bile irak suriye yerle bir edin
    Cevapla
  • Atmaca 2 ay önce Şikayet Et
    Çünkü ihanet var ihanet
    Cevapla
  • reis 2 ay önce Şikayet Et
    bunlara bir dur diyecek müslüman aleminden hiç mi kimse kalmadı yazıklar olsun bizlere ki müslümanlar orada zülme uğrarken bizler burada nefislerimizin peşindeyiz. yarab bu yahudi milletini sen kahrı perişan et tuzak kuranların en hayırlısı sensin amin
    Cevapla
  • seçkin 2 ay önce Şikayet Et
    bu siyonistleri gebertmek lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özel hastanede yenidoğan vurgunu
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu