Aliyev, Karabağ'da tulum çıkardı

Azerbaycan'da gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 92 gibi rekor bir oyla kazanan mevcut Cumhurbaşkanı Aliyev'in, işgalden kurtarılan ve ilk kez seçim yapılan Dağlık Karabağ'da yüzde 100'e yakın oy aldığı belirtildi.

GİRİŞ 09.02.2024 08:17 GÜNCELLEME 09.02.2024 09:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 30 yıllık Ermeni işgalinden kurtarıldıktan sonra ilk kez sandıkların kurulduğu Dağlık Karabağ'da tulum çıkardı. Azerbaycan medyası, Aliyev'in Karabağ'da yüzde 100'e yakın oy aldığını belirtti.

Karabağ'ın çeşitli şehirlerinde toplam 26 sandık kurulmuş, 20 binden fazla seçmen oy kullanmıştı.

Bölgeye geri dönüşler henüz artmadığı için buradaki seçmenlerin büyük çoğunluğunu asker ve devlet memurları oluşturuyor.

Aliyev, seçimlerin ilk kez ülkenin her yerinde gerçekleştirildiğini ifade ederek, Hankendi, Şuşa ve diğer bölgeler de dahil olmak üzere tüm bölgelerde sandıkların kurulmasının Azerbaycan halkı için özel tarihi önem taşıdığı söyledi.

Aliyev, göçmenlerin bir kısmının Karabağ’daki eski yurtlarına geri döndüğünü, "Büyük Dönüş Programı" diye nitelendirdikleri sürecin ilk aşamasının 2026'da tamamlanacağını vurguladı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    hayırlı olsun, böyle liderlerin kıymetini bilmek lazım
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    hayırlı olsun gardaşima
    Cevapla
  • Sefer 2 ay önce Şikayet Et
    Tebrik ediyorum kardaş Azerbaycan Cumhurbaşkanı ni başarılarinin devamını dilerim
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    he kesin öyledir :)
    Cevapla
  • Abdullah64 2 ay önce Şikayet Et
    Bizim içimizde olduğu gibi orada da kripto Ermeniler vardır elbet. Onlar oy atmamistir tabii ki?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu