İsrail, Refah'ta yeni katliama başladı: Can kaybı 100'ü geçti

İsrail, dünyadan gelen uyarıları dinlemiyor. Güvenli bölge olduğunu iddia ederek insanları sürdüğü Gazze'nin Mısır sınırındaki Refah kentine saldırıları artıran İsrail, 100'den fazla kişiyi katlettti.

GİRİŞ 12.02.2024 06:50 GÜNCELLEME 12.02.2024 12:05
Bu Habere 334 Yorum Yapılmış

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberinde, Refah'taki hastane yetkilileri, İsrail'in, Refah kentine düzenlediği saldırılarında 100'den fazla kişinin öldürüldüğünü, yaralanan yüzlerce kişinin hastanelere ulaştığını belirtti.

Hamas'tan ve ülkelerden İsrail'e peş peşe Refah uyarısıHamas'tan ve ülkelerden İsrail'e peş peşe Refah uyarısı

Netanyahu'dan Refah güvencesi: Güvenli geçiş vadettiNetanyahu'dan Refah güvencesi: Güvenli geçiş vadetti

BM’den İsrail’e: Kabus katlanarak artar!BM’den İsrail’e: Kabus katlanarak artar!

Filistin Kızılayı da İsrail saldırılarının Refah şehir merkezinde yoğunlaştığını ve saldırılarda sivillerin evlerinin de hedef alındığını duyurdu.

Kuveyt Hastanesi Müdürü Suhayb el-Hıms ise, hastanenin çok tehlikeli durumdaki yaralılarla dolu olduğunu, yeterli ilaç ve serum bulunmadığını ifade etti.

Yerel kaynaklar, savaş uçaklarının, yoğun topçu atışı ve savaş gemilerinin denizden yoğun ateşiyle eş zamanlı olarak yaklaşık 40 hava saldırısı düzenlediğini, özellikle yerinden edilmiş kişilerin barındığı çok sayıda evi ve camiyi hedef aldığını kaydetti.

AB'DEN AÇIKLAMA

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, 1,7 milyon Filistinlinin kaçacak yeri olmadığını, Refah'a saldırmasını engellemek için İsrail'e baskı yapmaya devam edilmesi gerektiğini söyledi.

AVUSTRALYA'DAN SALDIRILARA KINAMA

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, İsrail'in Refah kentine yönelik saldırılarına ilişkin Sydney'de yayın yapan 2GB radyosuna açıklamada bulundu. Albanese, İsrail'i masum sivilleri koruma sorumluluğu bulunduğu yönünde uyardı. Yerlerinden edilen Filistinlilere güvende olmaları için Refah kentine gitmelerinin söylendiğini hatırlatan Albanese, "Bu sivillerin akıbetinden büyük endişe duyuyorum." dedi.

Gazze'nin kuzeyinden kaçan yüz binlerce Filistinli, Refah'a sığınmış durumda. Refah'ta 1,3 milyon kişinin yaşadığı belirtiliyor.

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 334
  • Osman 2 ay önce Şikayet Et
    Yahudi gördüki müslümanlar fos. Zulmünü artırıyor. Allah bizleri gidersin de Allah yolunda savaşacak nesiller getirsin inşallah
    Cevapla
  • insan 2 ay önce Şikayet Et
    Zamanında Hamasa kaliteli silah verilseydi.Bu katil israili yola getirirdi.Bu katiller iyilikten anlamaz.israil bu coğrafyanın kanser tümörüdür.Başımıza beladır. İyi bir tokat yemediği sürece yola gelmez.
    Cevapla
  • Mustafa 2 ay önce Şikayet Et
    bu haber doğrufa olsa yanlışda olsa bu mazlumlara zülüm edilmiyormu biz müslümanlarda bunu seyr etmiyormuyuz o zaman biz istail kafirlerinden daha beteriz
    Cevapla
  • Sahi shalom 2 ay önce Şikayet Et
    Turkiye bunun kokunu kazimasi lazim.israili yerle bir etmeli .sorun cozulur.dunya rahata kavusur.
    Cevapla
  • mazlumların ahı 2 ay önce Şikayet Et
    yemen halkı da arap onlar onurlu çıktılar..bizi ve yönetenleri Allaha havale eden filstinli çocukların mahşerde yüzüzne nasıl bakıcaz..2 ayı aşkın diyanet camide yardım toplayamıyor..biz ne için sessiz kalıyoruz..niçin gür sesimiz yok..başka ülkeleri troller bu sayfalarda karalyor göz boyuyor..iran a atıp tutyoruz..iran israille ticaret yapmıyor..sahada iranlı savaşçılarda ölüyor..lakin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor
Erdoğan'dan son dakika İsrail açıklaması! Nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyoruz!