İsrail Genelkurmay Başkanı: Hizbullah'a çok şiddetli bir saldırı gerçekleştireceğiz

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, ordunun Hizbullah'a yönelik bir sonraki "harekatında" bütün imkanlarını kullanarak çok şiddetli bir saldırı gerçekleştireceklerini açıkladı.

İsrail Genelkurmay Başkanı: Hizbullah'a çok şiddetli bir saldırı gerçekleştireceğiz
İsrail Genelkurmay Başkanı: Hizbullah'a çok şiddetli bir saldırı gerçekleştireceğiz
GİRİŞ 14.02.2024 20:09 GÜNCELLEME 14.02.2024 20:10
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

İsrail'in kuzeyindeki belediye başkanları ve yerel yetkililerle görüşen Halevi, Lübnan sınırındaki güvenlik durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Halevi, Hizbullah'a karşı bir sonraki "harekatın" çok şiddetli bir saldırı şeklinde gerçekleşeceğini ve İsrail ordusunun tüm askeri kapasite ve yeteneklerini kullanacağını kaydetti.

İsrail ordusunun, Hizbullah Hareketine yönelik saldırılarını her geçen gün yoğunlaştırdığını belirten Halevi, Lübnan sınırındaki güvenliğin tesisi için "katedilmesi gereken çok mesafe olduğunu" söyledi.

Herzi Halevi'nin açıklaması, İsrail ordusunun bugün öğleden sonra Lübnan'a "geniş çaplı" hava saldırısı başlattığını duyurmasının ardından geldi.

İsrail ordusu ve Hizbullah Hareketi arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren Hizbullah mensubu sayısının 194, ölen Lübnanlı sivil sayısının ise 35 olduğu bildiriliyor.

Çatışmalarda ayrıca 8 Emel Hareketi, 12 Filistin İslami Cihad Hareketi, 12 Hamas Hareketi mensubunun yanı sıra 31 Lübnanlı sivil, 1'i asker 2 Lübnan güvenlik görevlisi, 6 İsrailli sivil ve 11 İsrail askeri öldü.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 18
  • Baba 2 ay önce Şikayet Et
    ALLAH ' in izniyle itrail sonunu hazırlıyor yok olacaklar İNŞAALLAH
    Cevapla
  • Kolaysa 2 ay önce Şikayet Et
    Saldırsın. Karşısındakiler çoğaldıkça, İsrail daha da zorlanacak, belki dağılma sürecine girecek
    Cevapla
  • Cemaldemir 2 ay önce Şikayet Et
    Israel yapar cünkü bunlar katliamdan zevk aliyorlar
    Cevapla
  • Abdurrahman 2 ay önce Şikayet Et
    Allah zaljm ve soykırımcı siyonist israilin ve yardımcısı ABD nin evlerine ailelerine ordularına yurtlarina yönetimlerine ucak ve gemilerine yüzkat fazlasiyla Ateşler doldursun amin
    Cevapla
  • bebek katili israil 2 ay önce Şikayet Et
    Kuduruk it,in katlı vaciptir! Bebek katili işgalci haydutlar, kendi sonları için ne gerekiyorsa yapıyorlar!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı: Netanyahu her kapıyı çalıyor Biden sessiz...
Bombalı saldırı hazırlığındaki DEAŞ'lı yakalandı