ABD'den Husilere ait hedeflere 5 saldırı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Yemen'deki İran destekli Husilere karşı 5 savunma saldırısı düzenlediğini bildirdi.

ABD'den Husilere ait hedeflere 5 saldırı
ABD'den Husilere ait hedeflere 5 saldırı
GİRİŞ 18.02.2024 22:21 GÜNCELLEME 18.02.2024 23:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

CENTCOM, sosyal medya platformu X'ten açıklama yaptı.

Açıklamada, CENTCOM'un dün, Sana yerel saatiyle 15.00 ile 20.00 arasında, Yemen'de İran destekli Husilere ait hedeflere 5 savunma saldırısı düzenlediği kaydedildi.

Saldırıların, Husilerin kontrolündeki bölgelerde hareket halindeki 3 gemi savar güdümlü füze, bir insansız denizaltı aracı (UUV) ve bir insansız yüzey aracını (USV) hedef aldığı kaydedilen açıklamada, Husilerin, 23 Ekim 2023'ten bu yana ilk kez UUV kullandığının gözlemlendiği ifade edildi.

Husilere bağlı el-Mesire televizyonunda yer alan habere göre, ABD ve İngiltere Hava Kuvvetleri dün Hudeyde'nin Es-Salif ilçesinin Ra's İsa bölgesine 5 hava saldırısı düzenlemişti.

Haberde, El-Kesib bölgesine 2 hava saldırısı gerçekleştirildiği, Beytül Fakih ilçesinde Cah bölgesi ile Dureyhimi ilçesindeki Taif bölgesinin de hedef alındığı ifade edilmişti.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • Yılmaz 2 ay önce Şikayet Et
    Yemen Suudi arabia satışmışlığına başkaldırmakla başladığı husi kalkışması en sevgili olma yolunda attığı adımlarla islam sancakytarlığında önde sırasını almış bir millet oldu rabbim yar ve yardımcıalrı olsun, içindeki fötö benzeri hainler malesef oradada var her islam ülkesinde var bu haşhaşileri ümmetin zamanı temizlemekle geçti
    Cevapla
  • Osmanlı 1453 2 ay önce Şikayet Et
    Biri zındık biri kefere yiyin birbirinizi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gabar’a iki yeni sondaj kulesi geliyor! 40 tır ile tanışanacak
Şov bitti, yüzüstü bıraktılar! Özel ve İmamoğlu'nun 1 Mayıs provokasyonu pes dedirtti