Yunan basını: Türkiye, Almanya'nın yerini aldı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Avrupa'nın ekonomide geri dönüşü olmayan bir yola girdiğini, Türkiye'nin enerjide en güvenilir ortak olduğunu belirtti. Putin'in açıklamalarına değinen Yunan basını, Türkiye'nin Almanya'nın yerini aldığını yazdı.

Yunan basını: Türkiye, Almanya'nın yerini aldı
Yunan basını: Türkiye, Almanya'nın yerini aldı
GİRİŞ 19.02.2024 11:19 GÜNCELLEME 19.02.2024 11:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin enerjide en güvenilir ortak olduğunu söyledi.

Avrupa'nın ekonomide geri dönüşü olmayan yola girdiğini belirten Rus lider, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sürekli Rusya'nın enerji kaynağı vermediğini, kısıtladığını söylediler. Biz hiçbir şeyi kısıtlamıyoruz, her şeyi veriyoruz. En güvenilir ortak da Türkler oldu. İşte, TürkAkım üzerinden sevkiyat yapılıyor."

Putin, Batı'ya ''Türkiye'' ile cevap verdi: En güvenilir ortak Türkler olduPutin, Batı'ya ''Türkiye'' ile cevap verdi: En güvenilir ortak Türkler oldu

Putin'in Türkiye sözleri Rus basınında manşetleri süsledi!Putin'in Türkiye sözleri Rus basınında manşetleri süsledi!

Putin'in sözleri komşu basınında geniş yer buldu. Yunan Proto Thema gazetesi Rus liderin Almanya'nın yerini Türkiye'nin aldığını belirttiğini öne çıkardı. "Artık en güvenilir enerji ortağımız Almanya değil Türkiye" başlığını atan Proto Thema, "Rusya Devlet Başkanı, Alman yetkililerin siyasi iç çatışmalarla meşgul olduğunu ve politikalarının ülkelerinin ekonomisine zarar verdiğini söyledi." dedi.

Ethnos, "Putin: Türkiye artık en güvenilir enerji ortağımız" manşeti ile okurlarının karşısına çıktı. Haberde, "Rus devlet kanalı Rossiya-1'e konuşan Vladimir Putin , Almanya'nın Rus hidrokarbonlarına sırtını dönmesinden bu yana Türkiye'yi Rusya'nın en güvenilir enerji ortağı olarak nitelendirdi." denildi.

AzerNews, "Putin, Türkiye'yi en güvenilir enerji ortağı olarak nitelendirdi" başlıklı haberinde, "Putin, Almanya'nın Rus akaryakıtını kısmen reddetmesinin ardından Türkiye'nin bu sektördeki en güvenilir ortak haline geldiğini kaydetti." dedi.

Trend News, "Türkiye, Rusya'nın en güvenilir gaz ortağı oldu" manşetini attı.

Putin, Türkiye'de kurulması planlanan gaz dağıtım merkezi ile ilgili konuşmuş, "Gaz dağıtım merkezi konusu gündemde kalmaya devam ediyor, ancak şu bilinmeli ki depolarda gaz depolanmayacak, bu merkez sadece bir e-ticaret platformu olarak faaliyet yürütecek." demişti.

KAYNAK: HÜRRİYET
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Ben Hep Söylüyorum Dünya Türk'e Biad Edecek Allah ın İzniyle İnşaallah Amin ❤️
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ömer Çelik'ten İmamoğlu'nun 'Hamas' açıklamasına tepki: Tamamen yanlıştır
Kapıda vize uygulamasında yeni gelişme! İşte eklenen yeni adalar...