Başbakan'ın yemek fotoğrafına sert eleştiriler

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'in yemek yaparken çiğ tavuk eti ile sebzeleri aynı tahtada kesmesi ülkede büyük tartışma yarattı. Başbakan konunun büyümesi nedeniyle, iki kesim işlemi arasında tahtanın yıkandığını açıkladı.

Başbakan'ın yemek fotoğrafına sert eleştiriler
Başbakan'ın yemek fotoğrafına sert eleştiriler
GİRİŞ 27.02.2024 11:37 GÜNCELLEME 28.02.2024 10:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'in Pazar günü ailesine yemek yaparken evinde çekip yayınladığı Instagram paylaşımı gündem oldu.

2019 yılından beri başbakan olarak görev yapan 46 yaşındaki Frederiksen'in ailesine yemek hazırlarken çekilen fotoğrafında bir detaya takılan takipçileri Başbakan'ı eleştirdi.

Sosyal medya kullanıcıları Frederiksen'in çiğ tavuk keserken ayrı bir kesme tahtası kullanmamasına tepki gösterdi. Takipçiler, Frederiksen'in soğanlarla birlikte çiğ tavuğu da aynı tahtada kestiğine dikkat çekti.

Bazı sosyal medya kullanıcıları, "Şaka mı yapıyorsun?", "Sebzelerle çiğ tavuğu aynı kesme tahtasında kesemezsin, ciddi misin?" yorumunu yaparken, Frederiksen de bunlara yanıt verdi.

"Pazar günü ve ailem için yemek" ifadesini yazdığı mesajına çok sayıda yorum gelince, Instagram'ın "hikayeler" bölümü üzerinden bir paylaşım yapan Frederiksen, yemek yapma sürecini anlattı. Frederiksen, "Elbette tencerede soğan ve tavuk yeterince ısıtılmalıdır. Bu arada, hem kesme tahtası hem de bıçak işlemlerden sonra yıkandı." diye yazdı. Frederiksen bu mesajının sonuna ise göz kırpan bir emoji ekledi.

KESME TAHTALARI TUVALETLERDEN 200 KAT DAHA KİRLİ

Frederiksen'in tavuk ve sebzeleri aynı tahtada doğraması tepkiye neden olurken, bunun aslında ne kadar tehlikeli olduğunu, enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Esra Ergün Alış, şu cümlelerle anlattı:

"Aslında çiğ yenecek sebzeler ile ekmek ve et tahtalarını ayırmak gerekiyor. Salmonella, kampilobakter, e.coli gibi bakteriler bu tahtalardan bulaşabiliyor. Arizona Üniversitesi’nde bir araştırma yapılmış. Buna göre kesme tahtalarının, tuvaletlerden 200 kat daha kirli olduğunu ortaya koymuş. Ben mesela kanserli çocukların beslenmesi ile ilgili de bunu öneriyorum ilk olarak. Ayrıca hiçbir şey olmasa bile bu kesme tahtalarını 5 senede bir değiştirmek gerekiyor. Ahşap kesme tahtalarını bulaşık makinesinde değil, elde sıcak suyla yıkayıp normal kurulama bezi değil kağıt havlu ya da bu iş için özel bir bez ile kurulamak gerekiyor. Bu arada Danimarka Başbakanı’nın yaptığı doğru. Yani arada yıkadıysa ve o şekilde kullandıysa sorun yok."

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Adil 2 ay önce Şikayet Et
    ALLAH hidayet versin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..