Smotrich Batı Şeria'daki yasadışı Siyonist yerleşimlerin genişletilmesi çağrısında bulundu

Filistin karşıtı İsrailli siyasetçi Smotrich, AB'nin aşırılık yanlısı Siyonist işgalcilere yaptırım uygulanmasını öngören "siyasi anlaşma" açıklamasından sonra işgalin genişletilmesi için yeniden harekete geçti.

Smotrich Batı Şeria'daki yasadışı Siyonist yerleşimlerin genişletilmesi çağrısında bulundu
Smotrich Batı Şeria'daki yasadışı Siyonist yerleşimlerin genişletilmesi çağrısında bulundu
GİRİŞ 19.03.2024 13:59 GÜNCELLEME 19.03.2024 14:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Filistin karşıtı nefreti ve kışkırtıcı konuşmalarıyla tanınan İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, işgal altındaki Filistin topraklarının her yerinde Siyonist işgalinin güçlendirilmesi ve sağlamlaştırılması çağrısında bulundu.

İŞGALCİLERE YAPTIRIMLARA TEPKİ GÖSTERDİ

Avrupa Birliği'nin Pazartesi günü işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere saldıran İsrailli işgalcilere yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya varmasına tepki gösteren barış karşıtı milletvekili Smotrich, uygun yanıtın buradaki işgalcilerin faaliyetlerini genişletmek olduğunu söyledi.

İşgal altındaki Batı Şeria'daki işgalcilerle ilgili olarak "Bu (AB) deklarasyona verilecek bütüncül bir Siyonist yanıt var: İsrail Topraklarının her yerinde yerleşimi güçlendirmek ve sağlamlaştırmak" dedi.

TEHDİT GİBİ AÇIKLAMA

İsrail basınında yer alan habere göre, Filistin karşıtı görüşleriyle tanınan Bezalel Smotrich, AB'nin kararının, İsrail işgaline karşı her düzeyde boykot uygulanması çağrısında bulunan uluslararası Filistin yanlısı harekete atıfta bulunarak, İsrail'e yönelik Boykot, Tecrit, Yaptırım (BDS) kampanyasının bir sonucu olduğunu iddia etti.

REJİMDEN ÇEKİLME TEHDİDİ

Bu arada Smotrich, bir başka İslamofobik aşırı Siyonist politikacı olan İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ile birlikte, Hamas ile yapılacak herhangi bir anlaşmanın İsrail mahkemeleri tarafından İsraillileri öldürmekten hüküm giymiş Filistinlilerin serbest bırakılmasını içermesi halinde aşırı sağcı rejimden çekilme tehdidinde bulundu.

Ben-Gvir ve Smotrich bu yorumları, İsrailli üst düzey bir güvenlik heyetinin esir takası anlaşması ve Gazze'de ateşkes görüşmelerine katılmak üzere Katar'a gittiği sırada yaptı.
İsrail Kabinesi'nin çoğunluğunun anlaşmanın genel çerçevesi konusunda hemfikir olduğunu, ancak Başbakan Benjamin Netanyahu'nun hala nihai bir karar vermediğini bildirdi.

HEYET DOHA'YA GİDECEK

Kabine toplantısına katılan bir bakanın Ben-Gvir ve Smotrich dışındaki tüm Kabine üyelerinin bir mahkum takası anlaşmasına itiraz etmeyeceklerini söylediği aktarıldı.
Geçtiğimiz günlerde İsrail Kabinesi, İsrail istihbarat şefi David Barnea başkanlığındaki bir heyetin Hamas ile olası bir esir takası anlaşmasını görüşmek üzere Doha'ya gönderilmesini onayladı.

'SİYASİ ANLAŞMA YAKINDA TAMAMEN BENİMSENECEK'

Pazartesi akşamı AB dış politika şefi Josep Borrell, Avrupa Birliği'nin aşırılık yanlısı İsrailli işgalcilere yaptırım uygulanması konusunda "siyasi bir anlaşmaya" vardığını söyledi. Borrell, "çalışma düzeyinde" "sağlam bir uzlaşma" üzerinde anlaşmaya varıldığını ve bunun "yakında tamamen benimseneceğini" umduğunu söyledi.

 

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Kahrolun siyonist yahudi israilliler. Az kaldı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kuruyemiş haritası belli oldu! İşte en çok tüketilenler...
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...