KKTC'de yaşayan profesör suç makinesi çıktı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki bir üniversitede bölüm başkanı olan Prof. Dr. Fadi Al-Turjman'ın, INTERPOL tarafından "saldırı", "cinsel saldırı", "öldürmeye teşebbüs" ve "zorla alıkoyma" suçlarından arandığı ortaya çıktı.

GİRİŞ 29.03.2024 14:10 GÜNCELLEME 30.03.2024 10:51
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

KKTC'deki Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Yapay Zeka Mühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fadi Al-Turjman'ın, INTERPOL tarafından çeşitli suçlardan arandığı açıklandı.

Resmi Gazete'de yer alan metinde, 1982 Kuveyt doğumlu Al-Turjman'ın Kanada'da INTERPOL tarafından kırmızı bültenle "saldırı", "cinsel saldırı", "öldürmeye teşebbüs" ve "zorla alıkoyma" suçlarından arandığı belirtildi.

KKTC Bakanlar Kurulu, Al-Turjman'ın kamu düzenini, yönetsel düzeni, genel ahlakı tehlikeye sokacak biçimde davranması, halk ve devlete karşı düşmanlık uyandırması veya devletin yetki ve gücüne karşı gizli planlar kurma ihtimali bulunduğu gerekçesiyle yasaklı göçmen ilan edilmesi kararı aldı. Bu karar, profesörün sınırdışı edileceği anlamına geliyor.

Bakanlar Kurulu'nun yasaklı göçmenle ilgili verdiği karar şu şekilde:

"Bakanlar Kurulu, önergede belirtilen gerekçeler ve önergeye ekli sunulan Polis Genel Müdürlüğünün güvenlik raporu ışığında, 2.12.1982-Kuwait doğumlu Fadi Alturjman'ın, Kanada tarafından lnterpol nezdinde Kırmızı Bülten ile 'Saldırı, Cinsel Saldırı, Öldürmeye Teşebbüs, Zorla Alıkoyma' suçlarından aranması nedeniyle, Fasıl 105 Yabancılar ve Muhaceret Yasası'nın 6'ncı maddesinin (1)'inci fıkrasının (g) bendi uyarınca kamu düzenini, yönetsel düzeni veya genel ahlakı tehlikeye sokacak biçimde davranması veya KKTC Halkı arasında ve Devlete karşı düşmanlık uyandırması veya Devletin yetki ve gücüne karşı entrika çevirmesi olasılığı bulunduğundan, tüm bulgu ve olgular değerlendirilerek, Fadi Alturjman'ın Yasaklı Göçmen ilan edilmesine karar verdi."

KAYNAK: KIBRIS POSTASI, İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    Ve Bu Adam Yapay Zeka Bölümünde çalışıyor vay dünya on geleceğine
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    İngiliz tipi var
    Cevapla
  • fikri 4 hafta önce Şikayet Et
    bu tip insanlar idam edilmeli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!