Hindistan'dan yeni balistik füze denemesi

Hindistan, yeni nesil yerli balistik füzesi Agni Prime'ın uçuş testinin başarıyla yapıldığını açıkladı.

Hindistan'dan yeni balistik füze denemesi
Hindistan'dan yeni balistik füze denemesi
GİRİŞ 04.04.2024 17:00 GÜNCELLEME 04.04.2024 17:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hindistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Agni Prime'ın uçuş testinin, Stratejik Kuvvetler Komutanlığı ile Savunma Araştırma ve Geliştirme Teşkilatının işbirliğiyle ülkenin Odisha açıklarında bulunan Abdul Kalam Adası'nda başarıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Testin beklenen hedefleri karşılayarak başarılı olduğu aktarılan açıklamada, test verilerinin, farklı sabit noktalar ile kısa menzilli gemiler gibi hareketli noktalara yerleştirilen sensörler aracılığıyla elde edildiği anlatıldı.

Hindistan Savunma Bakanı Rajnath Singh de başarıyla geliştirilen füzenin silahlı kuvvetlerde "mükemmel bir kuvvet çarpanı" olacağını söyledi.

Hindistan yapımı Agni füze sistemlerinin yedinci nesli olan orta menzilli karadan-karaya Agni Prime füzelerinin denemeleri 2021'den bu yana devam ediyor. Agni Prime füzelerinin menzili 1000 ile 2 bin kilometre arasında değişiyor ve füzeler nükleer başlık taşıyabiliyor.

Hindistan, birden fazla savaş başlığı taşıyabilen yerli Agni-V balistik füzesinin ilk test uçuş testini de geçen ay gerçekleştirmişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Ado 3 hafta önce Şikayet Et
    Bravo indija
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!
AK Parti'den 'Mehmet Şimşek' açıklaması: 'Desteğimiz tamdır'