Biden Netanyahu'ya rest çekti

Beyaz Saray'ın açıklamasına göre Biden, Netanyahu'yla yaptığı telefon görüşmesinde İsrail'in Washington'ın desteğini devam ettirmesini istiyorsa, insani sorunları önlemek için adımlar atması gerektiğini söyledi.

Biden Netanyahu'ya rest çekti
Biden Netanyahu'ya rest çekti
GİRİŞ 05.04.2024 14:58 GÜNCELLEME 05.04.2024 15:05
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, İsrali Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya İsrail’in Hamas'la savaşına verilen desteğin, yardımları artırma ve sivil ölümlerini önleme gibi “belirli, somut adımlara bağlı olduğunu” söyledi.

Biden'ın bu sözleri sonrası, İsrail Gazze'ye daha çok yardım akışı için iki insani yardım güzergahının açılmasının onaylandığını açıkladı.

Gazze'nin kuzeyindeki Erez geçişi, savaşın başlangıcından bu yana ilk kez geçici olarak açılacak. Gazze yakınlarındaki Aşdod Limanı da insani yardım malzemesi teslimatı için açılacak.

İSRAİL YARDIM GEÇİŞLERİNE İZİN VERECEK İDDİASI

Kerem Şalom geçişinden de Ürdün üzerinden daha çok yardım gönderilmesine izin verilecek.

İsrail'in duyurusu, Biden'ın Netanyahu ile İsrail'in yedi yardım çalışanını öldürmesinden sonraki ilk görüşmesinin ardından yapıldı.

Beyaz Saray'ın açıklamasına göre Biden, Netanyahu'yla yaptığı telefon görüşmesinde İsrail'in Washington'ın desteğini devam ettirmesini istiyorsa, sivillere zarar verilmesini ve insani sorunları önlemek için adımlar atması gerektiğini söyledi.

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Reşo 3 hafta önce Şikayet Et
    İki kanı bozuk domuz
    Cevapla
  • Ömer SİVAS 3 hafta önce Şikayet Et
    Vay kanı bozuklar yazlıklar olsun size binlerce masum insanı çoluk çocuk demeden katlettiniz şimdide üç maymunu oynuyor sunuz sizi katiler sizi
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    bunu söyledikten sonra silah toplamıştır ama. ikiside zalim çünkü.
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    bunlara inanan varmı
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Yarabbim sen bizleri affet KAHHAR sıfatınla bu Amerika ve İsrail i ve zalimleri kahreyle kahreyle kahreyle yarabbim Çocukların bedduası tutsun inşallah hepsini
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!