Rusya'da sel sonucu baraj patladı

Rusya'da Ural Nehri'nin aktığı Orenburg bölgesi, geçen hafta içinde sel felaketiyle karşı karşıya kaldı. Su seviyesinin yükselmesi nedeniyle Orsk kenti yakınlarındaki bir baraj patlarken, yüzlerce kişi tahliye edildi.

Rusya'da sel sonucu baraj patladı
Rusya'da sel sonucu baraj patladı
GİRİŞ 06.04.2024 13:19 GÜNCELLEME 06.04.2024 13:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rusya'da Ural Nehri'nin geçtiği Orenburg bölgesi hafta içinde sel altında kaldı. Orenburg bölge basın servisinden yapılan açıklamaya göre, dün akşam saatlerinde Ural Nehri'ndeki barajın bir kısmı yıkıldı.

Meydana gelen sel nedeniyle 4 bin 258 evin bulunduğu bölgede yaklaşık 11 bin kişi mahsur kaldı.

Bölgede tahliye çalışmaları devam ederken, selin etkili olduğu yerlerde su seviyesi 4 metreye kadar yükseldi. Selden dolayı 2 bin 400'den fazla ev sular altında kaldı. 4 bin 200'den fazla kişinin bölgeden tahliye edildiği belirtilirken, 31 mahallede 47 köprü ve 106 yol ulaşıma kapandı. Bölgedeki 12 yerleşim biriminde elektrikler kesildi.

Orenburg acil durum yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede 3 kişinin cesedine ulaşıldı.

Barajın tamamen yıkılma tehlikesi olduğu da belirtilirken, yetkililer Ural Nehri'ndeki suyun tehlikeli seviyelere yaklaştığını duyurdu.

KAYNAK: AA, DHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Sezer 3 hafta önce Şikayet Et
    Ey Rusya sen de az zulmetmedin bakalim daha neler olucak amerika rusya ingiltere israil şeytanları
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!