BM'den korkutan Han Yunus açıklaması: Sokaklar patlamamış mühimmatla dolu

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in 7 Nisan'da çekildiği Han Yunus'ta sokakların ve kamu alanlarının patlamamış mühimmatla dolu olduğunu, bunun çocuklar başta olmak üzere siviller için büyük tehlike arz ettiğini bildirdi.

BM'den korkutan Han Yunus açıklaması: Sokaklar patlamamış mühimmatla dolu
BM'den korkutan Han Yunus açıklaması: Sokaklar patlamamış mühimmatla dolu
GİRİŞ 11.04.2024 23:36 GÜNCELLEME 11.04.2024 23:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında konuya ilişkin açıklama yaptı.

BM'den bir ekibin dün Han Yunus'ta durum tespiti için çalışma yaptığını belirten Dujarric, "Ekibimiz her ziyaret ettiği binada çok büyük yıkım gördüklerini bildirdi." ifadesini kullandı.

Dujarric, Han Yunus'ta yolların da zarar gördüğünü dile getirerek, "Han Yunus'ta sokaklar ve kamu alanları patlamamış mühimmatla dolu. Bu, özellikle çocuklar olmak üzere siviller için büyük tehlike arz ediyor. Ekibimiz, yaklaşık 453 bin kiloluk bombaların sokak ve okulların içinde bırakıldığını gördüklerini söyledi." dedi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin 3 oğlu ve 4 torununun öldürülmesine ilişkin soruya karşılık da Dujarric, "Çatışmanın başından beri çocukların ne kadar büyük bir yük üstlenmek zorunda kaldığına hep dikkati çektik." diyerek olayla ilgili birebir yorum yapmaktan kaçındı.

İsrail ordusu, 7 Nisan'da yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'tan çekildiğini duyurmuştu.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Hakan Taşçı 3 hafta önce Şikayet Et
    Filistinliker Yahudileri öldürmek için kullanır.Allah Filistinlileri korusun kurtarsın.Yahudileri ve suç ortakları Abd ingiltere Almanya Fransa yı yok etsin amin inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kariye'de 79 yıl sonra ilk ezan heyecanı! Açılışını Başkan Erdoğan yapacak
Türkiye'den her yıl 30 milyar TL çalıyorlar!