Netanyahu, İran saldırısına hazırlık için durum değerlendirme toplantısı yapacak

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, İran'ın muhtemel saldırısına karşı hazırlık amacıyla durum değerlendirme toplantısı yapacağı belirtildi.

Netanyahu, İran saldırısına hazırlık için durum değerlendirme toplantısı yapacak
Netanyahu, İran saldırısına hazırlık için durum değerlendirme toplantısı yapacak
GİRİŞ 12.04.2024 16:18 GÜNCELLEME 12.04.2024 16:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, İran'ın muhtemel saldırısına karşı hazırlık amacıyla durum değerlendirme toplantısı yapacağı belirtildi.

İsrail medyasında yer alan haberlere göre, Netanyahu'nun, İran'ın İsrail'e yönelik muhtemel bir saldırısına hazırlık amacıyla bugün öğleden sonra durum değerlendirme toplantısı gerçekleştirmesi bekleniyor.

SAVAŞ KABİNESİYLE TOPLANTI

İran'ın saldırısına hazırlık amacıyla yapılacak toplantıya, İsrail Savunma Bakanı Yaov Gallant, Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz, Savaş Kabinesi üyesi ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot ile Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer gibi isimlerin katılacağı kaydedildi.

ABD merkezli Wall Street Journal gazetesi, İsrail'in iki gün içinde İran'dan gerçekleşecek doğrudan bir saldırıya hazırlandığı ancak saldırıya ilişkin İran'ın henüz nihai karar vermediği iddiasında bulunmuştu.

İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da düzenlenen hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü.

İran, saldırıyı İsrail'in düzenlediğini duyururken misillemede bulunacağını ve saldırıdan ABD'yi de sorumlu tuttuklarını bildirmişti.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • DELİ 2 hafta önce Şikayet Et
    Normal değil bu. Tedavi edin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Suudilerden Türk şirkete 'çılgın' teklif! İspanyol, İtalyan ve Çinlileri geride bıraktı
Şampiyonluk yarışı kızıştı! Düşme hattı alev aldı! Süper Lig'de son durum...