İran'dan İsrail açıklaması: Batı şükretmeli

İsrail'in Şam'daki konsolosluğuna düzenlediği saldırıya misillemede bulunan Tahran yönetimi, "Batı, son aylarda İran'ın itidalli davranması ve saldırıları sınırlı tutması nedeniyle şükretmeli." dedi.

İran'dan İsrail açıklaması: Batı şükretmeli
İran'dan İsrail açıklaması: Batı şükretmeli
GİRİŞ 15.04.2024 14:41 GÜNCELLEME 15.04.2024 14:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İsrail'i ilk defa doğrudan hedef alan İran, son aylarda İsrail'den art arda gelen saldırılara rağmen soğukanlı hareket ettiğini açıkladı.

Tahran, 1 Nisan'da Suriye'deki elçiliğine düzenlenen ve üst düzey Devrim Muhafızları komutanlarının öldüğü saldırı sonrası cumartesi günü İsrail'e onlarca İHA ve füzeyle saldırdı. Orta Doğu'da tansiyonu fırlatan saldırıda çok sayıda füze ve İHA'nın; İsrail, ABD ve bölgedeki müttefikleri tarafından düşürüldüğü kaydedildi. Öte yandan İran, İsrail'deki bazı askeri tesisleri vurduğunu duyurdu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, bugün konuyla alakalı yaptığı açıklamada, "Batı ülkeleri İran'ı suçlayacaklarına, İsrail'in savaş suçlarına karşı ne gibi önlemler aldıklarını kamuoyuna açıklasın. Batı, son aylarda İran'ın itidalli davranması ve saldırıları sınırlı tutması nedeniyle şükretmeli." ifadelerini kullandı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Bingöllü Zaza 2 hafta önce Şikayet Et
    Bir yahudi zarar görmesin diye kılı kırk yararak harekettin. Bir hafta önceden nereye ne atacağını saatiyle birlikte bilgisini verdin. Münafık İran, İsrail'in hizmetkarıdır. İsrail'in canını acıtacak şekilde hareket etseydi, beynine balyozu yerdi. Horoz gibi konuşmasına bakmayın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!