Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin

BM Genel Sekreteri Guterres, Orta Doğu'nun felaketin eşiğinde olduğu uyarısında bulunarak, "Artık bu kanlı misilleme döngüsüne son verilmeli." dedi.

Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin
GİRİŞ 18.04.2024 17:24 GÜNCELLEME 18.04.2024 17:37
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

BM Genel Sekreteri Guterres İran ve İsrail'i uyararak, Orta Doğu'nun felaketin eşiğinde olduğunu söyledi ve "Artık bu kanlı misilleme döngüsüne son verilmeli." ifadelerini kullandı.

Guterres ayrıca Gazze'de 7 Ekim'den sonra yaklaşık 250 insani yardım çalışanının öldürüldüğünü, bunların 180'inin BM personeli olduğunu belirterek, ölümlerin soruşturulmasını talep etti.

İsrail Refah karşılığında ABD'nin isteğini kabul etti iddiasıİsrail Refah karşılığında ABD'nin isteğini kabul etti iddiası

İRAN İSRAİL GERİLİMİ

İsrail, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 İranlı yetkili ölmüştü.

İran, İsrail'in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misillemede bulunacaklarını duyurmuştu. İsrailise İran'ın saldırısına karşılık vereceğini bildirmişti.

İran 13 Nisan'da İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmıştı.

İran bazı hedeflerin vurulduğunu, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıklamıştı.

İsrail basını, Tel Aviv yönetiminin İran’ın hava saldırısına karşı "açık ve etkili" şekilde karşılık verme kararı aldığını iddia etmişti.

 

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 26
  • TARAFLI 1 hafta önce Şikayet Et
    Yalan söylemeye son verin. Süslü kelimeler soykırım ortaklığınızı örtemiyor.
    Cevapla
  • HAÇLI SEFERİ 1 hafta önce Şikayet Et
    Ne güzel! İsrail 70 senedir ...Filistin topraklarını çalıp, Filistinli Katliamı yapıyordu. Heden karıştınız, diyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    İran her zaman hainliğini yapar.
    Cevapla
  • verme 1 hafta önce Şikayet Et
    israil usa vurur iken iyi karsilik verdin mi dusman terør ilan ediyorsun alin mi babayi irani vursan bu sefer kac bin yeni guurp cikar zaten eski gibi savas yok artik at esek ile gel vur isgal et digeri baksin
    Cevapla
  • Selahaddin 1 hafta önce Şikayet Et
    suni israil iran gerilimi kasıtlı olarak kaşınıyor. AMAÇ İSRAİŞİN KATLİAMLARININ ÜSTÜNÜ ÖERTMEK.iran doğrudan oyunun içinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!
En fazla altın üreten ülke açıklandı! Yılda 370 ton ile zirvede...