İran'a yaptırım planlayan AB'ye "ikiyüzlülük" eleştirisi

İspanya'da muhalefetteki aşırı sol görüşlü Podemos partisinin lideri İone Belarra, İsrail'e saldırısı dolayısıyla İran'a yeni yaptırımlar yapmaya yönelik kararlar alacak Avrupa Birliği'ni (AB) ikiyüzlülük yapmakla eleştirdi.

İran'a yaptırım planlayan AB'ye "ikiyüzlülük" eleştirisi
İran'a yaptırım planlayan AB'ye "ikiyüzlülük" eleştirisi
GİRİŞ 19.04.2024 00:19 GÜNCELLEME 19.04.2024 00:20
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Belarra, X hesabından, "AB, İsrail'e saldırılarından dolayı İran'a yaptırımlar uygulayacak. Aynı AB, 30 binden fazla masum kurbanın ardından bile Netanyahu'ya karşı herhangi bir yaptırım uygulayamadı. Avrupa ikiyüzlülükle böyle öldürüyor." ifadelerini kullandı.

İspanya'da, Gazze'ye yönelik saldırılarından dolayı İsrail hükümetini en fazla eleştiren siyasi parti olan Podemos'un lideri Belarra, geçen hafta Meclis'te yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıda sivil yardım kuruluşu World Central Kitchen'da görevli 7 çalışanın öldürülmesi olayını hatırlatmıştı.

Belarra, şunları kaydetmişti:

"Çoğumuzun 6 aydır gördüklerini görmeleri ve insanların gözlerini açmaya başlaması için Avusturya veya Britanya pasaportlu olan insanların öldürülmesi oldukça üzücü ve son derece ırkçı bir durum. 6 aydır sivil halkın üzerine bomba atıyorlar. 6 aydır kız ve erkek çocukları açlıktan ölüme terk ediyorlar. Ve her şeyi gördüğümüzü sanmışken bir de bakıyoruz ki İsrail tüm kırmızı çizgileri çiğneyip, insanlık dehşetinde birincilik pozisyonu için Nazizm ile yarışıyor."

KAYNAK: AA, TRT HABER
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 35
  • ZIRTOVSKi 1 hafta önce Şikayet Et
    Biz ilk önce icimizdeki gectigimiz yerel secimlerde secilen chp´lirlerin e$lerinide i$e alip müdür´veya müdür yardimcisi yapan siyonistleri YOK edelim.Bence asla akilancak millet degiliz.Veya olan aklimiz yetmiyor.
    Cevapla
  • Aydın 1 hafta önce Şikayet Et
    ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHA İMAN EDİP TEVBE EDİP TESLİM OLMAYAN herkesin işi zor. Çok zor, çok çok zor. Cennet cehennem gerçekten var....
    Cevapla
  • la zalim 1 hafta önce Şikayet Et
    Demek ki Batı da az da olsa zaman zaman insan çıkabiliyor.
    Cevapla
  • ismailbey 1 hafta önce Şikayet Et
    çoluk cocuk kadın kız yaşlı insanları öldürenlere sesini çıkartmayan ab dinazorları söz konusu bu faili işleyen lanetlenmiş israiloğulları olunca israile karşı çıkan her nekadar tiyatro bile olsa irana avrupanın amborgo uygulamaya sokacağı konuşması tam bir aymazlık ve ikiyüzlülüğün daniskasdırı..
    Cevapla
  • Vatansever 1 hafta önce Şikayet Et
    Helal Olsun Avrupa ya İnsanlık dersi vermiş
    Cevapla
  • Selahattin Kasım 1 hafta önce Şikayet Et
    Maalesef siyonizm dünyayı esir almış, köle gibi kullanıyor. katil itrail (SiTO=siyonist terör örgütü) katliam, soykırım yapıyor, iki yüzlü (yüzsüz demek daha doğru) alçak korosu destek veriyor. Allah cc. alayınızı zelil perişan eylesin, Mazlumların yar ve yardımcısı olsun..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı