Katar: Hamas'ın Doha'dan ayrılması için bir neden yok

Hamas'ın siyasi lideri Haniye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşeceği gün, ABD basınında Hamas'ın siyasi merkezinin Katar'dan taşınacağı iddia edilmişti. Katar, Hamas'ın Doha'daki varlığının sona ermesi için bir neden olmadığını belirtti.

GİRİŞ 24.04.2024 06:19 GÜNCELLEME 25.04.2024 09:32
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Katar, Hamas'ın merkezini Doha'dan başka bir ülkeye taşıyacağı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el Ensari, Hamas'ın Doha'daki varlığının sona ermesi için bir neden olmadığını belirtti. Ensari, Hamas'ın Doha'daki ofisinin kapatılmasıyla ilgili ise "Bu konuda veya Hamaslı yöneticilerle ilgili herhangi bir karar yok." diye konuştu.

Katar'ın İsrail ve Hamas arasındaki arabuluculuk çabalarına devam ettiğini kaydeden Ensari, Doha'nın arabuluculukla ilgili gelen eleştirilere tepki nedeniyle bu süreçteki rolünü gözden geçirdiğini söyledi.

İddia: Hamas siyasi ayağını Katar'dan taşıyor, iki ülkeyle temasa geçtilerİddia: Hamas siyasi ayağını Katar'dan taşıyor, iki ülkeyle temasa geçtiler

Dolmabahçe'de önemli görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye'yi kabul ettiDolmabahçe'de önemli görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye'yi kabul etti

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, Hamas'ın siyasi merkezini Katar'dan taşımak için iki ülkeyle görüşmeler yürüttüğünü yazmıştı. Hamas, Suriye'de savaşın patlak vermesinin ardından 2012'de merkezini Şam'dan Doha'ya taşımıştı.

Hamas lideri İsmail Haniye'nin Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi sonrası "Hamas merkezini Türkiye'ye taşıyacak" iddiası gündeme gelmişti.

Öte yandan Erdoğan, dün Irak ziyareti dönüşü uçakta yaptığı açıklamada, "Önemli olan Hamas liderlerinin nerede olduğu değil, Gazze'deki durumdur. Bu söylediğiniz konuyla ilgili olarak Katar'daki konumlarının ne olacağı hususunda doğrusu bana böyle bir bilgi gelmedi. Fakat Katar Emiri Sayın Şeyh Temim’in, bu kardeşlerimizle ilgili, onların Katar'daki pozisyonunu yok farz edecek bir adımı atacağına dair bir şey duymadım. Böyle bir adım atacağını da düşünmüyorum." demişti.

Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!Hamas, Katar'dan ayrılıyor mu? Erdoğan'dan açıklama

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 8
  • msdadas 1 hafta önce Şikayet Et
    Eğer işimize yarayacaksa neden olmasın. Ben kendi ülkemi düşünürüm başka ülkeyi değil! Benim ülkeme katkı sağlayacak güç sağlayacak herşeye açığım.
    Cevapla
  • Okur 1 hafta önce Şikayet Et
    İstanbul da merkezleri var daha ne olsun
    Cevapla
  • OSMANOGLU 1 hafta önce Şikayet Et
    Allahin aslanlari,yigit ve mert insanlar,islam sizinle yukselecek insaallah,kafirler istemesede
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye kendine yeten bir ülke başka hüçlere gerek yok
    Cevapla
  • İnadına REİS 1 hafta önce Şikayet Et
    Emperyalist büyük şeytan abd şeytanlığını yapıyor .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fırtına'ya derbide Samsunspor çelmesi!
Yönetilemeyen Türk futbolunda yeni olay! 3. kez sahadan çekilme vakası