Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık

Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayya, ateşkes görüşmeleri hakkında yaptığı açıklamada, “Hamas müzakerelere kapıyı kapatmadı, aksine grup belirtilen hedefe ulaşmak için fikir ve öneri alışverişine açık” dedi.

Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
GİRİŞ 25.04.2024 20:25 GÜNCELLEME 25.04.2024 20:25
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 202 gündür devam ediyor. Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayya, ateşkes görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulundu. El-Hayya, Hamas’ın kalıcı bir ateşkes ve İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını tamamen durdurmadan bir ateşkes anlaşmasını kabul etmeyeceklerini belirterek, "Ciddi görüşmeler yürütüyoruz ve taleplerimiz arasında kalıcı bir ateşkes ve İsrail güçlerinin Gazze'den tamamen çekilmesi var" dedi.

Hamas’ın İsrail hapishanelerindeki binlerce Filistinli mahkumun da serbest bırakılmasını sağlayacak bir anlaşma çerçevesinde İsrailli esirleri serbest bırakma konusunda ciddi olduğunu belirten el-Hayya, “Hamas müzakerelere kapıyı kapatmadı, aksine grup belirtilen hedefe ulaşmak için fikir ve öneri alışverişine açık” dedi.

HAMAS, İSRAİL'DEN CEVAP BEKLİYOR

Hamas’ın hedefleri arasında yerinden edilmiş Filistinlilerin Gazze Şeridi’nin tüm bölgelerindeki evlerine engelsiz bir şekilde dönmesinin, Gazze'nin yeniden inşasının ve ablukanın sona erdirilmesinin yer aldığını ifade eden el Hayya, “Hamas, 13 Nisan'da ABD'nin yaptığı değişikliği de içeren son teklife yanıtını verdi ve halen İsrail ile arabulucu taraflardan yanıt bekliyor” dedi.

Müzakereleri tıkayan noktanın İsrail'in kalıcı bir ateşkesi kabul etmemesi olduğunu belirten el-Hayya, Hamas'ın halihazırda birçok konuda uzlaştığını ancak kalıcı bir ateşkes ve İsrail güçlerinin Gazze'den çekilmesini içermeyen herhangi bir takas anlaşmasını kabul edemeyeceğini yineledi.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 13
  • ALLAH dostu 1 hafta önce Şikayet Et
    Lak lak lak lak lak lak lak lak lak lak lak lak lak lak lak sonuç Sonuç SONUÇ BİNLERCE MASUM BEBEK ÇOCUK VE MASUM İNSAN KATLEDİLDİ VE SAKAT BIRAKILDI VE YERLERİNDEN YURTLARINDAN EDİLDİ BUNUN HESABINI KİM VERECEK.???
    Cevapla
  • FAİZ=TERÖR 1 hafta önce Şikayet Et
    Ben bu Hamas a acayip ayar olmaya başladım.. Ulan sizin yüzünüzden Gazze de taş üstünde taş baş üstünde baş kalmadı be.. Abicim ne biçim savaşıyorsunuz siz ya.. Bakın bize bakın NENE Hatun a.. Hayret bir şey ya... İlla benmi geleyim oraya..
    Cevapla
  • Fatih... 1 hafta önce Şikayet Et
    Yazık sana gitsene hadi.Uzaktan gelen davul sesi misali.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    22.14 te yazılan yorum abi o zaman bizim kurtuluş savaşimızda da bizim halkımızın topu tüfeği yoktu ama durmadilar şimdi aynı şey vatan,din mücadelesi
    Cevapla
  • Türk 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah mazlumun ve masumun yardımcısı olsun.. Zalimlere fırsat vermesin..
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    kahrolsunisrailbumüslümanınkatilleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kolombiya'dan peş peşe adımlar! İsrail'i çıldırtacak
Türkiye'nin dindarlık oranı ortaya çıktı! İşte kişisel sorunlarda sığınılan liman