BM: Gazze'deki enkazı kaldırmak 14 yıl sürebilir

BM Mayın Eylem Servisi'nden Lodhammar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıların 37 milyon ton enkaz ve moloza neden olduğunu, bunların arasında patlamamış mühimmatın da yer aldığını söyledi.

BM: Gazze'deki enkazı kaldırmak 14 yıl sürebilir
BM: Gazze'deki enkazı kaldırmak 14 yıl sürebilir
GİRİŞ 26.04.2024 15:29 GÜNCELLEME 27.04.2024 12:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ndeki duruma ilişkin bilgi verdi. Yapılan açıklamaya göre, Gazze Şeridi'ndeki can kaybı son 24 saatte 51 artarak 34 bin 356'ya yükseldi. Son bir günde 75 Filistinlinin daha yaralandığı bölgede, yaralı sayısının da 77 bin 368'e yükseldiği bilgisi verildi.

Birleşmiş Milletler Mayın Eylem Servisi'nden (UNMAS) üst düzey yetkili Pehr Lodhammar da İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, devam eden çatışma ve saldırıların ardında 37 milyon ton enkaz ve moloz bıraktığını söyledi. Lodhammar'ın açıklamasına göre, içinde büyük miktarda patlamamış mühimmatın da olduğu bu enkazları kaldırıp temizlemek yaklaşık 14 yıl sürebilir.

Lodhammar, Gazze Şeridi'nde bulunan patlamamış askeri mühimmatın tam sayısını belirlemenin imkansız olduğunu hatırlatarak, yıkılmış binalar da dahil olmak üzere bölgedeki enkaz ve molozları belirli koşullar altında temizlemenin 14 yıl sürebileceğini söyledi. Karada kullanılan mühimmatın infilak ve ateşleme sürecinde en az yüzde 10'luk bir arıza oranı olduğunu belirten UNMAS yetkilisi, "100 kamyonlar 14 yıl sürecek bir işten bahsediyoruz." ifadelerini kullandı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Dqvut 1 hafta önce Şikayet Et
    Neyin derdinw düşmüşler görün işte bunlar insan derdindw değiller bunlar kan emici Allah yolunda birlesmedikçe akan kan müslüman kanı olacak
    Cevapla
  • Filistin'li 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah senden Razı olsun kardeşim ne güzel dedin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
7 yıl sonra bir ilk! Türkiye'ye gelip kritik anlaşmalara imza atacak
Vekaletle kurban kesim bedeli açıklandı