Almanya'da Filistin destekçilerine sert müdahale

Dünya, ABD'deki Gazze eylemlerini konuşurken, İsrail'e en fazla askeri destek sağlayan ülkelerden Almanya'da da Filistin'e destek eylemi düzenlendi.

Almanya'da Filistin destekçilerine sert müdahale
Almanya'da Filistin destekçilerine sert müdahale
GİRİŞ 26.04.2024 16:46 GÜNCELLEME 26.04.2024 17:08
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Almanya hükümetinin Filistin destekçileri tarafından oluşturulan "Gazze'ye destek" kampını boşaltma kararı başkent Berlin'de gerilime yol açtı.

Hükümetin kararı sonrası polis ekipleri, parlamento binası yakınında kamp kuran göstericilere sert müdahale etti.

Bazı göstericiler gözaltına alındı. Polis göstericilerin kurduğu çadırları da topladı.

Gazze'de 6,5 aydır süren İsrail saldırılarına karşı Berlin'de düzenlenen eylemler sık sık polis müdahalesine maruz kalıyor.

Almanya, ABD'yle birlikte İsrail'e en büyük askeri desteği veren ülke konumunda. Filistin yanlıları, Berlin'in İsrail'e silah sevkiyatını durdurmasını talep ediyor.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Neriman 1 hafta önce Şikayet Et
    Almanya almanlarin degil siyonist yahudilerin kontrolündedir. Almanlar bagimsiz degildirler ve Amerika ve siyonist israilin avrupa usagidirlar.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Alman Hükümeti Yahudiler'in Tasmalı Köpekleri Olmuş
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Nazilik siyonizmin eseridir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas, ateşkes teklifini kabul etti
Erdoğan'dan son dakika İsrail mesajı!