ABD'den ateşkes açıklaması: Anlaşmaya varamadık!

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü Kirby, İsrail ile Hamas arasındaki esir takası ve Gazze Şeridi’nde ateşkes müzakerelerine ilişkin yaptığı açıklamada “Açıkçası bir anlaşmaya varamadık ve bu son derece üzücü” dedi.

GİRİŞ 10.05.2024 23:38 GÜNCELLEME 11.05.2024 11:51
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

İsrail ile Hamas arasında Mısır’ın başkenti Kahire’de gerçekleştirilen esir takası ve ateşkes müzakereleri sonuca ulaşmıyor. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, müzakerelerdeki son duruma ilişkin yaptığı açıklamada, görüşmelerin şimdilik anlaşma sağlanamadan sona erdiğini belirterek, “Açıkçası bir anlaşmaya varamadık ve bu son derece üzücü” dedi.

ABD’nin anlaşmazlıkların aşılabileceğine inandığını belirten Kirby, "Yüz yüze görüşmeler sona ermiş olsa da, sanal ortamda da olsa müzakerelerin sürmesi için çok çalışıyoruz. Biz hala bir anlaşmanın mümkün olduğuna inanıyoruz" şeklinde konuştu.

İsrail’in Refah kentindeki saldırılarına da değinen Kirby, operasyonun büyük çaplı olmadığını söyleyerek, "Endişeyle takip ediyoruz. İsraillileri bir kez daha Refah sınırını insani yardıma açmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 80
  • Mustafa Erd 3 hafta önce Şikayet Et
    Amerikanın beslediği bir savaşı ancak amerika sonlandırır.israilin her istediğine evet diyen amerika bölgede tam bir baş belasi
    Cevapla
  • Feray 3 hafta önce Şikayet Et
    Komik bir demeç abd arkasında olmasa israel filistine saldıramaz ukrayna rusya savaşı abd destekli
    Cevapla
  • 29 kelkitli 3 hafta önce Şikayet Et
    Amerika oradan gitsin gorelim israili ne duruma dusecek
    Cevapla
  • misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Savaşa devam dediniz yani. Bu savaşın asıl suçlusunun ve katilinin amerika olduğunu bilmeyenmi var. Gün gelecek hepinizden hesap sorulacak.
    Cevapla
  • TC.Kılınç 3 hafta önce Şikayet Et
    Ulan .katil yahudi iti abd . Tam bizans oyunu oynuyorsunuz. SENİN NASIL GÜCÜN YETMEZ....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail alev alev yanıyor! Yangın yerleşim birimlerine ulaştı
Bakan Fidan'dan çarpıcı Gazze açıklaması!