Mısır arabuluculuktan çekiliyor iddiası

İsrailli yetkililerin, Mısır'ın İsrail ile Hamas arasında devam eden esir takası ve ateşkes müzakerelerindeki arabuluculuk rolünden çekilebileceği konusunda uyarıda bulunduğu bildirildi.

Mısır arabuluculuktan çekiliyor iddiası
Mısır arabuluculuktan çekiliyor iddiası
GİRİŞ 15.05.2024 14:36 GÜNCELLEME 15.05.2024 14:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

 İsrailli yetkililerin, Mısır'ın İsrail ile Hamas arasında devam eden esir takası ve ateşkes müzakerelerindeki arabuluculuk rolünden çekilebileceği konusunda uyarıda bulunduğu bildirildi.

İsrail'in Haaretz gazetesinin İsrailli yetkililerden aldığı bilgiye göre, İsrail ile Mısır arasındaki ilişkilerin 7 Ekim'de başlayan İsrail saldırılarından sonra "en kötü düzeyde olduğu" belirtildi.

REFAH SALDIRISIYLA PATLAK VERDİ

Mısırlı yetkililerin Hamas'ın 7 Ekim'deki operasyonu sonrasında "İsrail'in durumunu anlayışla karşıladığı" ifade edilen haberde, iki ülke arasındaki diplomatik krizin İsrail'in Gazze Şeridi'nin Refah bölgesine saldırısıyla patlak verdiği kaydedildi.

İsrail güçlerinin Refah'ta İsrail bayrağı dalgalandırması üzerine, bunun iki ülke arasında "kamu diplomasisi sorunu" haline geldiği aktarıldı.

İsrail'in esirlerini Hamas'tan geri almak için yürüttüğü görüşmelerde Mısır'ın arabuluculuk rolünden çekilebileceği konusunda İsrailli yetkililerin "uyarıda bulunduğu" vurgulandı.

HAMAS KATAR VE MISIR'IN ATEŞKES ÖNERİSİNE ONAY VERMİŞTİ

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, 6 Mayıs'ta Katar ve Mısır'a, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onayladığını bildirmişti.

Hamas'ın Katar ve Mısır tarafından iletilen "ateşkes önerilerine" onay verdiğini duyurmasının ardından İsrail Savaş Kabinesi, Refah'ta saldırılara devam kararı almıştı.

İsrail ordusu, 7 Mayıs'ta Refah'ın doğusuna kara saldırısı başlatmış, Mısır'a açılan sınır kapısı Refah'ın Filistin tarafındaki kontrolü de ele geçirmişti.

İsrail ordusunun işgal ettiği bölge Gazze'ye insani yardımların girişinde ana geçiş noktası olan ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin yurt dışına çıkmak için kullandıkları tek geçiş noktası Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'nı da içeriyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 944’ü çocuk, 9 bin 849'u kadın olmak üzere 35 bin 173 Filistinli öldürüldü, 79 bin 61 kişi yaralandı.

Mısır Dışişleri Bakanı'ndan İsrail açıklaması!Mısır Dışişleri Bakanı'ndan İsrail açıklaması!

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Burhan 2 ay önce Şikayet Et
    Allah sizi kahretsin. Siz İsrail'e destek veriyorsunuz. Onurunuz yok ki
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    zaten Filistinlilerin ölümüne sen yardımcı oluyorsun katil sisi
    Cevapla
  • cahit 2 ay önce Şikayet Et
    Ne büyük bir olay Mısır arabuluculuk tan çekilecekmiş bununun dibinde Refahı Gazzeyi İsrail işgal edip Siyon bayrağını asıyor 100 milyon Mısırlı seyir ediyor devasa ordunuz sadece Raia meydanların da halkınızı ezip katl etmek için mi besliyorsunuz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya'dan Türkiye duyurusu: En yüksek ve en üst düzeyde...
Dünyaca ünlü dergide en iyi 100 rota listesi yayınlandı! İşte listede yer alan şehrimiz..