Netanyahu Gazze Barış Kurulu'na katılacak

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, ABD Başkanı Donald Trump'ın davetinin ardından Gazze planı kapsamında kurulan Barış Kurulu'na katılacağı bildirildi.

GİRİŞ 21.01.2026 13:37 GÜNCELLEME 21.01.2026 13:54

İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, Netanyahu'nun ABD Başkanı Trump tarafından Barış Kurulu'na davet edildiği kaydedildi.

Netanyahu'nun dünya liderlerinden oluşacak Barış Kurulu'na Trump'ın daveti üzerine katılmaya karar verdiği duyuruldu.

GAZZE BARIŞ KURULU

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), 17 Kasım 2025 tarih ve 2803 sayılı kararıyla, ABD Başkanı Trump tarafından 29 Eylül 2025'te açıklanan Gazze İhtilafını Sona Erdirmek için Kapsamlı Planı desteklemeyi kararlaştırmıştı.

Bu kapsamda, başkanlığını Trump'ın yapacağı Barış Kurulu oluşturulurken, Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Gazze'nin yeniden imarı ve güvenliğinden sorumlu "Barış Kurulu"na kurucu üye olarak davet etmişti.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, yeni yapılandırmada "Barış Kurulu", "Barış Yönetim Kurulu" ve "Gazze Yönetim Kurulu" şeklinde 3 ana organ bulunuyor.

Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff, 14 Ocak'ta 20 maddelik Gazze planının ikinci aşamasının başlatıldığını duyurmuştu.

KAYNAK: AA
Meryem Üstün Haber7.com - Editör
Haber 7 - Meryem Üstün

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023'ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 2
  • mevhibe inal 2 saat önce Şikayet Et
    YOK ARTIK! Tamam Uluslararası Kuralları dinlemem, kendi kural ve vicdanım var dedin de...........Bebek Katilini BAŞA OTURMAYA nasıl vicdanın elverdi Mr. Trump?
    Cevapla
  • vatandaş 3 saat önce Şikayet Et
    Barış kurulunda SOYKIRIMCI bir katil hale bak yazıklar olsun er geç ilahi adalet tecelli edecek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trump iddiası olay oldu! İşte en fazla suikaste uğrayan başkanlar! Rekor sayıyla birinci!
Suriye’de harita boydan boya yeşile boyanmadan az önce