Diktatörün hediyeleri açık arttırmada

Romanya'nın son komünist devlet başkanı Nikolay Çavuşesku'ya diğer devlet adamları tarafından gönderilen armağanlar, bugün yapılacak açık artırmayla satılacak.

Diktatörün hediyeleri açık arttırmada
Diktatörün hediyeleri açık arttırmada
GİRİŞ 26.01.2012 11:24 GÜNCELLEME 26.01.2012 11:24

Artmark müzayede evi yetkilileri, özel koleksiyonlardan alınan parçalar ile Çavuşesku ailesine ait olan ve daha sonra devlet tarafından satılan eşyaların ilk kez bir araya getirildiği "Altın Çağ" adlı açık artırmanın türünün ilk örneği olduğunu açıkladı.

Çavuşesku'nun 94. doğum gününde açık artırmada satılacak parçalar arasında Çavuşesku ailesinin resmedildiği bir duvar halısı, Çavuşesku'ya 1975'te Japonya'yı ziyareti sırasında hediye edilen ve en az 2500 dolara alıcı bulması beklenen bir dolma kalem, kürkler, Çin'in efsanevi lideri Mao Tse-tung'un armağanı bronz yak heykeli, İran şahının 1977'de hediye ettiği altın kaplama güvercinler ve kapağında Çavuşesku'nun fotoğrafı bulunan 1948 tarihli Time dergisi bulunuyor.

Komünist döneme ait posterler, madalyalar, fotoğraflar ve bayraklar da satılacak eşyalar arasında yer alıyor.

"Karpatların Dahisi" olarak bilinen Çavuşesku, 25 yıl süren diktatörlüğünün ardından 1989'da halk ayaklanması sonucu iktidardan düşürülerek kurşuna dizilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emperyalizmin elinden Kürt kartı alınıyor
Beşiktaş bir ismi daha bitiriyor! Bu kez Fenerbahçe'nin yıldızı