KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? 2022-2023 KYK burs ve kredi başvuru tarihleri belli mi?

KYK burs başvuruları merakla bekleniyor. Binlerce öğrenci KYK burs ve kredi başvuru tarihlerini sorguluyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından verilen KYK burs ve kredilerinden her sene binlerce üniversite öğrencisi yararlanıyor. Gözler, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak açıklamaya çevrildi. Peki KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? 2022-2023 KYK burs başvuru tarihleri belli mi?

KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? 2022-2023 KYK burs ve kredi başvuru tarihleri belli mi?
KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? 2022-2023 KYK burs ve kredi başvuru tarihleri belli mi?
GİRİŞ 14.11.2022 10:28 GÜNCELLEME 15.11.2022 10:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) tarafından yeni dönemde de öğrencilere burs ve öğrenim kredisi verilecek. KYK burs ve kredi başvuru tarihleri aranmaya devam ediyor. Üniversiteye kayıt yaptıran öğrenciler; burs ve kredi başvuru tarihlerini sorguluyor. Burs başvurusu yapmak isteyen adaylar, e-Devlet sistemi üzerinden form dolduracak. KYK burs başvurusu yetkiler tarafından yapılan değerlendirmeler sonrasında çıkıp çıkmadığı öğrenilecek. Peki KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? 2022-2023 KYK burs başvuru tarihleri belli mi?

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KYK kredi ve burs başvuru tarihleri henüz belli olmadı. KYK burs başvuruları geçen sene 5 Kasım tarihinde başlayıp 10 Kasım Çarşamba günü saat 23.59'da son bulmuştu.
Öğrenciler başvurularını 10 Kasım tarihine kadar e-Devlet sistemi üzerinden yapılmıştı. 

Ara tatil ne zaman? İlk ara tatil hangi tarihte başlayacak, okullar ne zaman kapanacak?Ara tatil ne zaman? İlk ara tatil hangi tarihte başlayacak, okullar ne zaman kapanacak?

KPSS lisans sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 ÖSYM KPSS lisans sonuçları için tarih verdi!KPSS lisans sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 ÖSYM KPSS lisans sonuçları için tarih verdi!

2022-2023 KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ Mİ?

KYK kredi ve burs başvuru tarihleri açıklanmadı. Başvuruların önümüzdeki hafta başlayacağı düşünülüyor.

KYK BURS BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Burs/kredi  başvuruları ilan edilen tarihlerde e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor. e-Devlet şifresi bulunmayan adaylar PTT şubelerinden şifrelerini almaları ya da diper e-Devlet giriş yöntemlerinden (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.  Başvuru yaparken öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep ediliyor. Alınan bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak doğrulanıyor. Yapılan değerlendirme sonrasında bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilirken durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

2022-2023 KYK BURS VE KREDİLERİ NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Yeni Yurtlar Kampüsü'nde 105 Yeni GSB Yurt Binası Resmi Açılış Töreni'nde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada "Türkiye'nin Yurt kapasitesi; İspanya, Hollanda, Almanya toplamından daha fazladır. Türkiye geçen sene başvuru taleplerinin yüzde 90'nından fazlasını karşılamıştır. Yurt ücretlerinde herhangi bir artışa gidilmemiştir. 250 TL ile 450 arasından değişen yurt ücretlerinin değişmeyeceğinin müjdesini vermek istiyorum. " dedi.

Kredi ve burs ücretleri hakkında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan "2002'de 45 TL olan kredi ve bursu her yıl arttırdık. Şuan lisans öğrencilerine 850, Yüksek lisansa 1 750 TL, Doktora öğrencilerine de 2 bin 500 TL kredi ve burs veriyoruz. Yılbaşında kredi burs ve beslenme ihtiyaçlarına göre yeniden belirleyeceğiz. Önümüzdeki dönemde hem yurt hem burs imkanlarını geliştirmeyi sürdüreceğiz. Enflasyon karşısında gençlerimize yeni destekler sağlıyoruz." sözlerini kullandı.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 1
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Başlasın başvurular artık hakkaten bukadar gecikme olmamalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak